JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her streiker over 11.000 Fellesforbundet-medlemmer nå. Og i disse bedriftene går 8.000 ut i streik fredag

Industrien, byggebransjen og bilverksteder er stedene Fellesforbundet-medlemmene streiker nå. Fredag går transportarbeidere også ut i streik.
Bygningsarbeidarar var blant dei første som gjekk ut i streik. Her frå ei markering i Oslo på måndag.

Bygningsarbeidarar var blant dei første som gjekk ut i streik. Her frå ei markering i Oslo på måndag.

Håvard Sæbø

tormod@lomedia.no

Mandag gikk LO-medlemmer ut i streik, for å sette makt bak kravet om økt kjøpekraft etter årets lønnsoppgjør mellom LO og NHO.

Over 11.000 av dem er Fellesforbundet-medlemmer, fordelt på 144 arbeidsplasser i industrien, byggebransjen og bilbransjen.

De som nå er tatt ut i streik er i hovedsak de største og sterkeste Fellesforbundet-klubbene, i bransjene der forbundet har flest medlemmer. Det gjelder blant anna de store verfta langs kysten, de store entreprenørene i byggebransjen og bilverksteder rundt om i landet.

Streikeuttaket er gjort for å ramme arbeidsgiverne, og i første omgang kommer det ikke til å ramme forbrukere. Hotell og restauranter er for eksempel holdt utenfor.

Her gikk Fellesforbundet-medlemmene ut i streik mandag (du kan søke i tabellen, og du kan trykke på navnet på kolonnene for å sortere):

Transportarbeidere streiker fra fredag

Fredag trapper LO opp streiken.

Da går omtrent 8.000 flere Fellesforbundet-medlemmer ut i streik, fordelt på 183 arbeidsplasser. Til sammen har da over 19.000 Fellesforbundet-medlemmer lagt ned arbeidet.

Flere industriarbeidere og bygningsarbeidere går ut i streik.

I tillegg blir nesten 1.000 transportarbeidere tatt ut i streik, hovedsaklig på terminalene til fraktselskap og distributører.

Her blir det streik fra fredag:

Streiken blir trappa opp ytterligere

LO kommer med et tredje streikeuttak, men det er ikke klart når.

Fellesforbundet har til sammen rundt 80.000 medlemmer i NHO-bedriftene som er omfatta av dette tariffoppgjøret.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse