JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
PERMITTERT: Corazon V. Bråthen savner  jobben som konferansevertinne på Radisson Blu Airport Hotel , Gardermoen.

PERMITTERT: Corazon V. Bråthen savner jobben som konferansevertinne på Radisson Blu Airport Hotel , Gardermoen.

Håvard Sæbø

Koronaviruset

Hotellansatte Corazon fikk nettmøte med kronprinsparet: – De ville vite hvordan jeg hadde det

– Skal jeg bukke? Skal jeg vinke? Og hva skal jeg kalle dem? Mange hadde vel blitt litt nervøse om de fikk en nettprat med de kongelige.

hanne@lomedia.no

MAURA: Corazon V. Bråthen ble litt satt ut da hun fikk tilbud om å bli med på en nettprat med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

– Jeg prater jo ellers i vei både med LO-leder Gabrielsen og med Jørn Eggum, ler hun.

For hun er vant til å snakke med alle slags folk i jobben som konferansevertinne på Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen.

Vanlige folk

Men det gikk veldig fint forteller hun etterpå.

– Det var jo som å snakke med helt vanlige folk. De ville vite hvordan jeg hadde det, og vi snakket vel sammen i nesten tre kvarter, forteller hun.

Årsaken til at Skype-samtalen kom i stand var at kronprinsparet ønsket å snakke med noen som var permittert fra jobben på grunn av koronatiltakene. Og hun deltok i samtalen sammen med to andre permitterte, fra Trondheim og Molde.

Corazon som opprinnelig er fra Filippinene, bor på Maura i Nannestad og har jobbet i konferanseavdelingen til Radisson Blu Airport Hotel på Gardermoen i over 20 år.

Hun håper det ikke er lenge til de kan gjenåpne etter pandemien slik at hun kan vende tilbake etter permitteringen. For hun vil så gjerne tilbake til jobben hun stortrives i og til kollegene hun savner.

Nå bruker hun så lite penger som mulig fordi det tar sin tid å få dagpenger fra Nav. Hun har ikke søkt om forskudd.

I permitteringsperioden er hun ekstra glad for det sosiale livet hun har i koret i den katolske menigheten St. Gudmund på Jessheim. Og det er travelt nok når det skal holdes messer og gudstjenester på mange språk, og virustiltakene bestemmer at det er begrenset med folk som får komme inn i kirken.

I tillegg til å synge sopran i kirkekoret, maler hun bilder, leser bøker og trener. Men hun savner jobben og håper det ikke drøyer så lenge før de åpner igjen.

– Vi håper jo å komme tilbake litt etter litt, sier hun.

Jobben i konferanseavdelingen gir henne stadig nye utfordringer.

Snømannen

For hun liker utfordringer. Da hun ble spurt om hun ville være statist på film, var det ikke nei. Og hun trådte til og gjorde det regissøren bestemte i fi lmen «Snømannen», etter en roman av Jo Nesbø.

– Det var mye venting og make up, og så måtte jeg gå rundt midt på natta i falsk tåke. Nå har jeg lært at det er mye juks på film, ler Corazon, som er med i tre scener i den ferdige filmen der Michael Fassbender hadde hovedrollen.

Navn: Corazon V. Bråthen

Alder: 50 år

Stilling: Konferansevertinne ved Radisson Blu Airport Hotel

Hobby: Korsang, trening og maling

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss