JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Folkehjelp

Hva skal minehunden hete? Fellesforbundet inviterer til navnekonkurranse

Fellesforbundet støtter Norsk Folkehjelp med å betale for trening og drift av en minehund. Nå kan du som er medlem være med og bestemme hva den skal hete.
GLAD OG SMART: Norsk Folkehjelps minehunder er av rasen malinois, en belgisk gjeterhund. De er kjennetegnet ved sin intelligens, tilpasningsdyktighet og arbeidsglede.

GLAD OG SMART: Norsk Folkehjelps minehunder er av rasen malinois, en belgisk gjeterhund. De er kjennetegnet ved sin intelligens, tilpasningsdyktighet og arbeidsglede.

Norsk Folkehjelp

eline@lomedia.no

Miner er et brutalt og dødelig våpen i krig, og gjør områder livsfarlige å ferdes i. Norsk Folkehjelp har spesialisert seg på å utdanne hunder til å lete etter landminer, og hundene har vist seg svært effektive.

Nå har Fellesforbundet bestemt at de vil være med på å betale for dette viktige arbeidet. Landsmøtet i fjor høst bevilget 400.000 kroner i året over fire år til opplæring og drift av en minehund.

Forbundsleder Jørn Eggum har allerede «sin» minehund, som han fikk i gave av fagforeninger i forbundet til sin 50-årsdag. Hunden Eggum er ferdig utdannet og satt i arbeid, og nå skal den altså få en kollega.

– Send inn navn!

Etter all sannsynlighet den nye minesøkeren født, på Folkehjelpas avls- og treningssenter for hunder i Sarajevo i Bosnia.

– 15. mai kom et kull med tre valper til verden. Det var to tisper og en hannhund. Når de er 10 uker skal de gjennom en grundig test for å sjekke om de er egnet for oppgaven, men vi håper at en av disse godkjennes og blir «vår» minehund, sier forbundssekretær Hege Espe.

Derfor lyser nå forbundet ut en navnekonkurranse.

– Vi oppfordrer alle medlemmer til å sende inn forslag. Fristen er 1. juli, og det blir satt ned en jury som skal velge det beste forslaget, sier Espe.

Den som kommer opp med det som til slutt blir navnet på hunden, vinner en reise til treningssenteret i Sarajevo – for å treffe minehunden og se arbeidet Norsk Folkehjelp gjør med minerydding.

Send ditt forslag:

Her finner du et skjema for å komme med navneforslag.

Frist 1. juli

Smart og glad hund

Norsk Folkehjelps minehunder er av rasen malinois, en belgisk gjeterhund. De er kjennetegnet ved sin intelligens, tilpasningsdyktighet og arbeidsglede.

Norsk Folkehjelp har brukt hunder i letingen etter miner og eksplosiver siden 1996, og oppnådd strålende resultater.

Sammen med sin fører kan en flink minehund klarere opp til 800 kvadratmeter på en dag.

Det er 20 ganger så mye som en person med metalldetektor får til. Ikke en eneste gang har det skjedd uhell under bruk av minehund.

Folkhjelpas hunder er i arbeid i 18 ulike land på alle kontinenter unntatt Oseania. I Europa har krigen i Ukraina ført til at det er økt behov for minerydding også i vår egen verdensdel.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse