JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan bli streik på grossistlagrene

– Det var ingen vits i å fortsette forhandlingene når motparten ikke vil diskutere våre krav, sier Fellesforbundets forhandlingsleder, Joachim Espe.
TIL MEKLING: Ansatte på grossistlagre må vente på resultatet av årets lønnsoppgjør, etter at Virke og Fellesforbundet ikke ble enige i forhandlinger. Neste etappe blir hos Riksmekleren.

TIL MEKLING: Ansatte på grossistlagre må vente på resultatet av årets lønnsoppgjør, etter at Virke og Fellesforbundet ikke ble enige i forhandlinger. Neste etappe blir hos Riksmekleren.

Erlend Tro Klette

roy@lomedia.no

Til tross for at fristen var klokka 24 natt til torsdag, valgte Fellesforbundet å bryte forhandlingene nesten fem timer tidligere.

Møtte liten vilje

Det betyr at lønnsoppgjøret mellom Fellesforbundet og Hovedorganisasjonen Virke for ansatte på grossistlagre må til mekling. Ifølge Joachim Espe, var det ingen vits å fortsette utover onsdagskvelden.

– Vi møtte overraskende liten vilje til å diskutere våre krav, mens vi var villige til å diskutere flere av de tunge og prinsipielle kravene som Virke kom med, påpeker han.

I tillegg til økt kjøpekraft, hadde Fellesforbundet levert inn krav om endringer i arbeidstidsordningene, uten at Espe ønsker å gå nærmere inn på detaljene i kravet og hvilke av dem som var de viktigste for forbundet.

– Det får vi vente med til meklingen, sier Espe til Magasinet for fagorganiserte.

TØFFE FORHANDLINGER:  - Vi var villige til å diskutere flere av deres krav, men møtte ingen vilje til å diskutere våre fra Virke, sier Joachim Espe, forhandlingsleder for Fellesforbundet.

TØFFE FORHANDLINGER: - Vi var villige til å diskutere flere av deres krav, men møtte ingen vilje til å diskutere våre fra Virke, sier Joachim Espe, forhandlingsleder for Fellesforbundet.

Roy Ervin Solstad

Mener bruddet kom for tidlig

I Hovedorganisasjonen Virke er oppfatningen av forhandlingene en helt annet.

– Fra vår side har vi vært villige til å forhandle innenfor rammen av frontfaget, så vi var overrasket over at Fellesforbundet brøt så tidlig, sa Virkes forhandlingsleder Torgeir Kroken i en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld.

– Den pressemeldingen hadde de tydeligvis klar, for den var ute omtrent før vi hadde forlatt Virkes lokaler, forteller Joachim Espe.

Totalt har forbundet omkring 4000 medlemmer på disse lagrene som blant annet omfatter store bedrifter som Asko, Bama, Coop, Apotek1 og Europris.

Dato for mekling blir trolig klar i løpet av torsdag 25. april.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse