JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kleven Verft er konkurs. 400 ansatte er berørt

Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal er konkurs og sender fredag begjæring om å åpne konkurs til Sunnmøre tingrett.

Håvard Sæbø

Konkursbegjæringen omfatter Kleven Verft AS og de to datterselskapene Kleven Maritime Contracting AS og Kleven Maritime Technology AS.

– Vår ambisjon var å utvikle Kleven og etablere vårt selskap i Norge, og det er derfor høyst beklagelig at vi ikke kom til en løsning i denne vanskelige situasjonen, sier administrerende direktør og styreleder Tomislav Debeljak i en pressemelding.

Alle ansatte vil fortsette å jobbe og utføre sine normale arbeidsoppgaver inntil videre. De dekkes av lønnsgarantiordningen.

– Vi vil nå samarbeide tett med bostyrer for å se om utestående lønn kan utbetales raskere, sier Debeljak.

Verftet opplyser at kreditorene i forrige uke valgte å si opp låneavtalene med verftet og stenge selskapets bankkontoer. Det skal være en gruppe norske banker, sammen med Innovasjon Norge og Giek, som har satt ned foten.

Kjøpt opp

I januar det ble kjent at det kroatiske industrikonsernet DIV Group, som eies av Debeljak, hadde inngått en avtale om å kjøpe verftet av Hurtigruten.

Konsernet mener at bankene ikke har noe juridisk grunnlag for å stenge kontoene og har forsøkt å komme fram til en løsning.

– DIV Group har opplevd flere hindringer under integrasjonen av Kleven, noe som gjør det svært vanskelig å styre selskapets virksomhet, sier Debeljak.

Ifølge Debeljak ble låneavtalen sagt opp da han tok over som ny administrerende direktør 22. juni.

Uavhengig undersøkelse

DIV Group kjøpte Kleven i mars i år. Konsernet bemerker at pandemien har ført til et meget krevende marked, og det har også vært økonomiske utfordringer knyttet til eksisterende kontrakter.

– I løpet av denne korte perioden har vi forstått at ikke alle deler vårt mål om å oppnå et sterkt og stabilt Kleven. Som utenlandske investorer i Norge beklager vi, i det minste foreløpig, å ha blitt hindret i våre planer, uttaler Tomislav Debeljak.

Han sier at konsernet vil fortsette arbeidet med å avklare situasjonen. De har også innledet en uavhengig undersøkelse for å få alle fakta på bordet.

Ifølge Sunnmørsposten blir om lag 400 ansatte berørt av konkursen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse