JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Colourbox

Kommentar:

Korona-krisa: «Solidariteten må vare»

Folk som nå mister levebrødet, mange av dem er de som allerede sliter mest med lav lønn og usikre vilkår, vil trenge et sterkt kollektiv rundt seg. Lenge.
23.03.2020
09:44
23.03.2020 09:44

Svært mange av Fellesforbundets medlemmer er direkte rammet av krisa korona-viruset har ført med seg, i form av permitteringer og nedstenginger. De trenger støtte og hjelp i en tung tid, både på det personlige planet, fra forbundet og fra myndighetene.

p

Andre medlemmer er blant hverdagsheltene som bidrar til mest mulig normalitet under krisa, som de lageransatte hos matvaregrossister og sjåfører som sørger for frakt av både nødvendige varer og passasjerer. De står i første linje og holder hjulene i gang for oss alle. De fortjener vår respekt og takk. La oss legge oss på minnet at uten dedikerte og engasjerte arbeidsfolk stopper Norge opp.

Vi vet ikke hvor lenge de inngripende tiltakene myndighetene har pålagt oss vil vare. Enda mindre vet vi om omfanget av konkurser og arbeidsledighet når krisa er over. Men at utfordringene vil være store, kan vi være sikre på. Derfor må den solidariteten mange viser i krisetida ikke være en unntakstilstand. Folk som nå mister levebrødet, mange av dem er de som allerede sliter mest med lav lønn og usikre vilkår, vil trenge et sterkt kollektiv rundt seg. Lenge.

En krise som den verden står oppe i nå, krever at vi alle tar fram det beste i oss. Nå mens det står på, må vi klare å gjøre vårt for at spredningen av viruset ikke kommer ut av kontroll. Når mange er redde og usikre, er det desto viktigere å holde på vennlighet og raushet. Utskjelling og utpeking av syndebukker fører bare til mer gruff og at folk blir enda reddere. Hold tilbake harsellering og moralisering i sosiale medier, og hjelp heller en nabo eller venn som trenger det. Og smil til noen i dag.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
23.03.2020
09:44
23.03.2020 09:44