JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lagerstreiken i 360 Logistics er over

Fredag morgen møttes Fellesforbundet, LO, Spekter og 360 Logistics hos Riksmekleren til frivillig mekling. I dag klokka 14.05 ble partene enige om å avblåse streken.
Tirsdag var det fanemarkering til støtte for de streikende på 360 Logistics, og med oppfordring til passerende biler om å tute for å vise støtte. Nå har kampen endt i ny tariffavtale.

Tirsdag var det fanemarkering til støtte for de streikende på 360 Logistics, og med oppfordring til passerende biler om å tute for å vise støtte. Nå har kampen endt i ny tariffavtale.

Tormod Ytrehus

roy@lomedia.no

Siden 9. februar har 14 ansatte ved logistikk-bedriften 360 Logistics streiket i kampen for å få en tariffavtale de kunne leve med.

Mandag leverte bedriften via arbeidsgiverforeningen Spekter et nytt tilbud til de ansatte på 194,36 kroner timen i begynnerlønn.

Fredrik Winger i Oslo Transportarbeiderforening sier avtalen er godt over det tilbudet.

– Denne gangen var det arbeidsgiverne som måtte nærme seg, og vi ser fram til å jobbe for å bygge en solid klubb med Spekter og 360 Logistics som motpart, sier han.

Ny lønn

Den nye begynnerlønna for de ansatte over 18 år i 360 Logistics vil ifølge den nye tariffavtalen være på 202,50 kroner per time eller 32.900 kroner måneden.

I tillegg kommer en lønnsstige som vil gi omtrent 1000 kroner ekstra i måneden etter to år, ytterligere 1400 kroner etter fire år og til slutt 1700–1800 kroner etter seks års ansiennitet i bedriften.

– Resultatet av årets mellomoppgjør vil komme i tillegg, sier Terje Samuelsen i Fellesforbundet.

Likevel er det et godt stykke opp til lønnsnivået i logistikkbransjen som er organisert i NHO, men Terje Samuelsen er likevel godt fornøyd.

– Det er mange unge som jobber på bedriften, og de har fått et veldig bra løft. Sammenlignet med tilsvarende bedrifter i Spekter-området, er dette absolutt et bra resultat. Et resultat som ble enstemmig anbefalt, sier han.

Bakgrunn: Lagerarbeiderne streiker for et lønnshopp på 100.000 kroner

Fornøyd

Det bekrefter streikeleder for Fellesforbundets medlemmer, Thomas Vaughn. Han er godt fornøyd med resultatet.

– Det er synd vi måtte streike så lenge som vi måtte, men veldig bra at vi har fått en tariffavtale. Jeg tror begge parter vil være fornøyd med avtalen, og at vi er tilbake på jobb som vanlig fra mandag, sier Vaughan.

Han mener streiken også har vært en vekker for mange.

– Dette viser at makten ikke bare ligger hos arbeidsgiverne, på peker han.

Hos arbeidsgiverne er det heller ingen sure miner.

– Vi er veldig fornøyd med å komme til enighet, og ser frem til å drifte som normalt, skriver daglig leder i 360 Logistics, Gustav Jebsen i en sms.

Det samme skriver arbeidsgiverforeningen Spekter.  

– Vi er fornøyd med at vi har kommet til enighet med LO Stat/Fellesforbundet om en tariffavtale for vårt medlem 360 Logistics AS, slik at streiken nå avsluttes og virksomheten kan gjenoppta normal drift, sier Spekters forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård.

Resultatet sendes nå ut til uravstemning blant medlemmene med svarfrist fredag 14. april klokka 12.

Enigheten betyr også at sympatistreiken som var varslet fra i morgen i blant annet PostNord, Schenker og DHL Express, ikke blir noe av.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse