laster inn
Intro
Håvard Sæbø
360 dager i året lever de frie liv. Men to ganger i året samles reinen for å velge ut hvem som skal slaktes og hvem som får leve videre.
Håvard Sæbø
Selv om det heter tamrein, yter de firbeinte stor motstand når Thomas Benrud Fossmo tar tak for å slepe dem fra vekta til utvelgelsen.
Håvard Sæbø
Alt på dyret, unntatt selve hodet, blir brukt. Hornene selges til Asia.
Intro
Håvard Sæbø
360 dager i året lever de frie liv. Men to ganger i året samles reinen for å velge ut hvem som skal slaktes og hvem som får leve videre.
Håvard Sæbø
Selv om det heter tamrein, yter de firbeinte stor motstand når Thomas Benrud Fossmo tar tak for å slepe dem fra vekta til utvelgelsen.
Håvard Sæbø
Alt på dyret, unntatt selve hodet, blir brukt. Hornene selges til Asia.
Intro
Håvard Sæbø
Reinens siste dager
1.200 kalver og 500 voksne dyr slaktes over to dager på Valdresflye. Til sammen blir det rundt 50 tonn kjøtt.
Saken oppsummert
eline.lonna@lomedia.no
haavard.saebo@lomedia.no
I år er kalvene gode og runde. Det betyr gode inntekter til andelslaget.
Håvard Sæbø
Reinsdyra samles i innhegninger som skjermes med presenning. Flere barn er med på arbeidet.
Håvard Sæbø
Mange av dem som deltar i samling av rein er andelseiere i Vågå Tamrein.
Håvard Sæbø
Helikopter driver 3500 tamrein mot innhegningene ved slakteanlegget.
Håvard Sæbø
Mange skuelystne kjøtt-kjøpere var tidlig ute for å se den spektakulære innsamlingen.
Håvard Sæbø
Det blodige geviret skyldes at huden på horna felles før vinteren.
Håvard Sæbø
De letteste bukkene går til slakt.
Håvard Sæbø
De tyngste bukkene øremerkes og får leve videre.
Håvard Sæbø
De fleste skrottene fraktes til Røros for videre partering.
Håvard Sæbø
Horn kappes av med kraftig tang, og det ryktes at de selges som potensmiddel i Asia.
Håvard Sæbø
Skinnene sendes til garving.
Håvard Sæbø
Alle hytter med respekt for seg selv, har et gevir over peisen. Andre bruksområder er knivskjefter og suvenirer.
Håvard Sæbø
Kundene kan kjøpe nyslaktet kjøtt rett fra slakteriet.
Håvard Sæbø
Litt buksering må til for å få skrottene inn i bilen til Jostein Kiperberg.
Håvard Sæbø
Reingjeterne er organisert i Fellesforbundet. Klubbleder Dag Inge Bakke.
Håvard Sæbø
Denne kalven er født for seint på sommeren til å ha verdi som slaktedyr. Den gis bort til noen som har lyst på en skikkelig tam rein – rett og slett en koserein.
Her blir reinen samlet og sortert. Se video:
eline.lonna@lomedia.no
haavard.saebo@lomedia.no
I år er kalvene gode og runde. Det betyr gode inntekter til andelslaget.
Håvard Sæbø
Reinsdyra samles i innhegninger som skjermes med presenning. Flere barn er med på arbeidet.
Håvard Sæbø
Mange av dem som deltar i samling av rein er andelseiere i Vågå Tamrein.
Håvard Sæbø
Helikopter driver 3500 tamrein mot innhegningene ved slakteanlegget.
Håvard Sæbø
Mange skuelystne kjøtt-kjøpere var tidlig ute for å se den spektakulære innsamlingen.
Håvard Sæbø
Det blodige geviret skyldes at huden på horna felles før vinteren.
Håvard Sæbø
De letteste bukkene går til slakt.
Håvard Sæbø
De tyngste bukkene øremerkes og får leve videre.
Håvard Sæbø
De fleste skrottene fraktes til Røros for videre partering.
Håvard Sæbø
Horn kappes av med kraftig tang, og det ryktes at de selges som potensmiddel i Asia.
Håvard Sæbø
Skinnene sendes til garving.
Håvard Sæbø
Alle hytter med respekt for seg selv, har et gevir over peisen. Andre bruksområder er knivskjefter og suvenirer.
Håvard Sæbø
Kundene kan kjøpe nyslaktet kjøtt rett fra slakteriet.
Håvard Sæbø
Litt buksering må til for å få skrottene inn i bilen til Jostein Kiperberg.
Håvard Sæbø
Reingjeterne er organisert i Fellesforbundet. Klubbleder Dag Inge Bakke.
Håvard Sæbø
Denne kalven er født for seint på sommeren til å ha verdi som slaktedyr. Den gis bort til noen som har lyst på en skikkelig tam rein – rett og slett en koserein.
Her blir reinen samlet og sortert. Se video:
Dette er en sak fra
Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell og restaurant.

