JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

laster inn

Intro

Intro

Håvard Sæbø

360 dager i året lever de frie liv. Men to ganger i året samles reinen for å velge ut hvem som skal slaktes og hvem som får leve videre.

Håvard Sæbø

Selv om det heter tamrein, yter de firbeinte stor motstand når Thomas Benrud Fossmo tar tak for å slepe dem fra vekta til utvelgelsen. 

Håvard Sæbø

Alt på dyret, unntatt selve hodet, blir brukt. Hornene selges til Asia.

Intro

Intro

Håvard Sæbø

360 dager i året lever de frie liv. Men to ganger i året samles reinen for å velge ut hvem som skal slaktes og hvem som får leve videre.

Håvard Sæbø

Selv om det heter tamrein, yter de firbeinte stor motstand når Thomas Benrud Fossmo tar tak for å slepe dem fra vekta til utvelgelsen. 

Håvard Sæbø

Alt på dyret, unntatt selve hodet, blir brukt. Hornene selges til Asia.

Intro

Intro

Håvard Sæbø

Reinens siste dager

1.200 kalver og 500 voksne dyr slaktes over to dager på Valdresflye. Til sammen blir det rundt 50 tonn kjøtt.

Saken oppsummert

eline.lonna@lomedia.no

haavard.saebo@lomedia.no

I år er kalvene gode og runde. Det betyr gode inntekter til andelslaget.

Håvard Sæbø

Reinsdyra samles i innhegninger som skjermes med presenning. Flere barn er med på arbeidet.

Håvard Sæbø

Mange av dem som deltar i samling av rein er andelseiere i Vågå Tamrein.

Håvard Sæbø

Helikopter driver 3500 tamrein mot innhegningene ved slakteanlegget.

Håvard Sæbø

Mange skuelystne kjøtt-kjøpere var tidlig ute for å se den spektakulære innsamlingen.

Håvard Sæbø

Det blodige geviret skyldes at huden på horna felles før vinteren.

Håvard Sæbø

De letteste bukkene går til slakt.

Håvard Sæbø

De tyngste bukkene øremerkes og får leve videre.

Håvard Sæbø

De fleste skrottene fraktes til Røros for videre partering.

Håvard Sæbø

Horn kappes av med kraftig tang, og det ryktes at de selges som potensmiddel i Asia.

Håvard Sæbø

Skinnene sendes til garving.

Håvard Sæbø

Alle hytter med respekt for seg selv, har et gevir over peisen. Andre bruksområder er knivskjefter og suvenirer.

Håvard Sæbø

Kundene kan kjøpe nyslaktet kjøtt rett fra slakteriet.

Håvard Sæbø

Litt buksering må til for å få skrottene inn i bilen til Jostein Kiperberg.

Håvard Sæbø

Reingjeterne er organisert i Fellesforbundet. Klubbleder Dag Inge Bakke.

Håvard Sæbø

Denne kalven er født for seint på sommeren til å ha verdi som slaktedyr. Den gis bort til noen som har lyst på en skikkelig tam rein – rett og slett en koserein.

Her blir reinen samlet og sortert. Se video:

eline.lonna@lomedia.no

haavard.saebo@lomedia.no

I år er kalvene gode og runde. Det betyr gode inntekter til andelslaget.

Håvard Sæbø

Reinsdyra samles i innhegninger som skjermes med presenning. Flere barn er med på arbeidet.

Håvard Sæbø

Mange av dem som deltar i samling av rein er andelseiere i Vågå Tamrein.

Håvard Sæbø

Helikopter driver 3500 tamrein mot innhegningene ved slakteanlegget.

Håvard Sæbø

Mange skuelystne kjøtt-kjøpere var tidlig ute for å se den spektakulære innsamlingen.

Håvard Sæbø

Det blodige geviret skyldes at huden på horna felles før vinteren.

Håvard Sæbø

De letteste bukkene går til slakt.

Håvard Sæbø

De tyngste bukkene øremerkes og får leve videre.

Håvard Sæbø

De fleste skrottene fraktes til Røros for videre partering.

Håvard Sæbø

Horn kappes av med kraftig tang, og det ryktes at de selges som potensmiddel i Asia.

Håvard Sæbø

Skinnene sendes til garving.

Håvard Sæbø

Alle hytter med respekt for seg selv, har et gevir over peisen. Andre bruksområder er knivskjefter og suvenirer.

Håvard Sæbø

Kundene kan kjøpe nyslaktet kjøtt rett fra slakteriet.

Håvard Sæbø

Litt buksering må til for å få skrottene inn i bilen til Jostein Kiperberg.

Håvard Sæbø

Reingjeterne er organisert i Fellesforbundet. Klubbleder Dag Inge Bakke.

Håvard Sæbø

Denne kalven er født for seint på sommeren til å ha verdi som slaktedyr. Den gis bort til noen som har lyst på en skikkelig tam rein – rett og slett en koserein.

Her blir reinen samlet og sortert. Se video:

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell og restaurant.

Les mer fra oss