JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte til streikende lagerarbeidere: – Dere har en million fagorganiserte i ryggen

Helt siden torsdag 9. februar har 14 lageransatte stått utenfor lokalene til 360 Logistics fordi de streiker for å få en tariffavtale på linje med andre logistikkarbeidere. Fem dager senere fikk de selskap av 100–150 andre som ville vise støtte til dem i kampen.
FIKK MASSIV STØTTE: De 14 streikende 360 Logistics-ansatte hadde nesten 25 faner og 100-150 fagforeningskamerater i ryggen på tirsdagens støttemarkering.

FIKK MASSIV STØTTE: De 14 streikende 360 Logistics-ansatte hadde nesten 25 faner og 100-150 fagforeningskamerater i ryggen på tirsdagens støttemarkering.

Tormod Ytrehus

roy@lomedia.no

tormod@lomedia.no

Det er omtrent ett år siden de ansatte meldte seg inn i Fellesforbundet. Like lenge har de hatt et ønske om å få en tariffavtale på linje med det andre logistikkbedrifter har for ansatte. Men bedriften har nektet.

– Da vi krevde tariffavtale for et år siden, fikk vi bare beskjed om at dette ikke er en sånn type bedrift som har tariff, sa tillitsvalgt Rebecca Palmquist da streiken var et faktum torsdag 9. februar.

TILLITSVALGT: Thomas Vaughan.

TILLITSVALGT: Thomas Vaughan.

Tormod Ytrehus

Verbale roser og torner

En tariffavtale på linje med de tariffavtalene som finnes i logistikkbransjen, ville betydd et lønnshopp på opp mot 100.000 kroner årlig for de ansatte.

Svaret fra 360 Logistics var å melde seg inn i Spekter. I en epost til Magasinet for fagorganiserte skriver kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i Spekter at de tar «sterk avstand påstandene om at denne bedriften ikke ønsker tariffavtale». Altså stikk i strid med beskjeden de tillitsvalgte har fått fra bedriften selv.

Etter fem dager i streik har det ikke vært annen kontakt mellom de streikende og bedriften enn at de streikende ble bedt om å ikke stå på bedriftens område. Det betød at den tillyste støttemarkeringen på selveste valentindagen ble avholdt på fortauet rett på utsiden av bedriftens lokaler.

Totalt var det mellom 100 og 150 fagforeningskamerater som hadde med seg nesten 25 fagforeningsfaner i det sure vinterværet.

Det var mange verbale roser som ble sendt til de streikende fra appellantene, mens bedriften måtte nøye seg med verbale torner. Leder i Oslo Transportarbeiderforening som er avdelingen de streikende arbeiderne tilhører i Fellesforbundet, Pål Aronsen, var klokkeklar.

– Det er merkelig at det skal være så vanskelig å få arbeidsgivere til å unne sine ansatte en rimelig lønn i 2023, sa Aronsen, og minnet om at det i år er 110 år siden foreninga gjennomførte sin første streik.

– Vi vant den gangen, og vi skal vinne denne streiken også, poengterte han.

FAGFORENINGSLEDER: Pål Aronsen.

FAGFORENINGSLEDER: Pål Aronsen.

Tormod Ytrehus

Høy streikemoral

De 14 streikende utgjør omtrent halvparten av de ansatte på «gulvet» i 360 Logistics. Kine Asper Vistnes, nestleder i Fellesforbundet, sa i sin appell at de 14 ikke sto alene.

– Arbeidsgiverne drømmer seg bort, dersom de tror at de kan komme seg unna en rettferdig tariffavtale ved å velge en annen arbeidsgiverforening. Dere har en million fagorganiserte i ryggen. Vi står sammen med dere, for denne kampen er vår felles kamp. Vi gir oss ikke på tørre møkka, og kommer til å streike til tariffavtalen er på plass. Denne kampen skal vi vinne sammen, sa Asper Vistnes til stor jubel fra de fremmøtte.

FELLESFORBUNDET-NESTLEDER: Kine Asper Vistnes.

FELLESFORBUNDET-NESTLEDER: Kine Asper Vistnes.

Tormod Ytrehus

En av de tillitsvalgte for de streikende, Thomas Vaughan, var strålende fornøyd med oppmøtet.

– Dette er første gang vi streiker, så det er veldig hyggelig at så mange kom for å støtte oss, sa han.

I kampen for lik lønn for likt arbeid, kunne Vaughan garanterte at streiken kom til å vedvare til man fikk på plass en skikkelig tariffavtale.

– Her er streikemoralen høy, avsluttet Thomas Vaughan.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse