JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Jørn Eggum er klar for fire nye år som Fellesforbundets forbundsleder.

Jørn Eggum er klar for fire nye år som Fellesforbundets forbundsleder.

Erlend Angelo

Debatt:

Vi er alltid sterkere sammen

Fellesforbundet har vedtatt sin politikk for de neste fire årene. Dette er vedtak som skal være med på å forme Norge, skriver forbundsleder Jørn Eggum.
28.10.2019
13:00
08.11.2019 13:26

leder av Fellesforbundet

I seks dager har Fellesforbundet skapt Norges største demokratiske verksted. Vi har diskutert, utviklet og til slutt vedtatt Fellesforbundets politikk for de neste fire årene.

Nå skal vedtakene settes ut i livet. Disse vedtakene skal forme Norge. Vår politikk skal gi folk ei lønn å leve av, en trygg arbeidsplass og bidra til at familien din har det bra.

Jeg sitter igjen med mange inntrykk fra disse seks dagene og et av de største er de fantastiske ungdommene vi har! De unge kjørte på, eide talerstolen og vant saker. Det er så flott å se at vi går fremtiden lyst i møte. Jeg er stolt av dere!

p

På dette landsmøtet hadde vi 60 nye delegater fra transport. De har gitt oss et løft og en styrke som vi bare kunne håpe på. De viste med all tydelighet at de var – og er – en naturlig del av det brede fellesskapet i Fellesforbundet. Det er godt å vite at de følte seg inkludert i dette fellesskapet fra første dag.

Vi har 60 sider med politikk som vi skal jobbe for. Det er ikke mulig å nevne alt. Mest omtalt ble nok EØS. Her var det uenigheter og gode debatter. Politisk verksted på sitt beste. Men vedtaket ble klart. Fellesforbundet ønsker ikke å gå ut av EØS. Bemanningsbransjen i sin nåværende form er i ferd med å ødelegge fundamentet for et godt organisert arbeidsliv. Vi tok et kraftig oppgjør med den og krever samtidig at den offentlige arbeidsformidlingen må styrkes.

Vi har vedtatt en tydelig og offensiv klimapolitikk. I Fellesforbundet har vi «klimaløsere» som medlemmer – de som faktisk bidrar til utslippskutt. Våre ansatte i industri, bygg, transport, hotell og mange flere bransjer som hver dag finner de gode og nye store og små klimaløsningene.

Landsmøtet mener det trengs en kraftfull reform for etter- og videreutdanning, hvor deler av arbeidstiden kan brukes til etter- og videreutdanning. Pensjon må bli enklere. Vi krever at innbetalt premiebeløp må komme klart fram på lønnsslippen, på samme måte som feriepenger. Landsmøtet har bedt oss styrke arbeidet med både internasjonal solidaritet og kamp mot høyreekstremisme. Det gleder jeg meg til å jobbe med.

p

I en hel dag diskuterte vi organisasjonen vår. Vi skal nå inkludere advokat- og reiseforsikring som en frivillig del av medlemstilbudet. Dette vil styrke medlemstilbudet vårt. Jeg takker for tilliten som landsmøtet ga meg. Fire nye år jeg gleder meg til å ta fatt på.

Vi er alltid sterkere sammen.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
28.10.2019
13:00
08.11.2019 13:26