JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Landbaseansatte i oljebransjen får ny lønn

Om lag 1.800 Industri Energi-medlemmer på forsyningsbaser langs kysten får fire kroner mer i timen og nye minstelønnssatser. Nå skal det forhandles lokalt på bedriftene.
FORSYNING: Det er enighet sentralt om Landbaseavtalen. Den gjelder for ansatte ved forsyningsbaser langs kysten, blant annet CCB Mongstad som er på bildet.

FORSYNING: Det er enighet sentralt om Landbaseavtalen. Den gjelder for ansatte ved forsyningsbaser langs kysten, blant annet CCB Mongstad som er på bildet.

Privat

petter@lomedia.no

Industri Energi og Norsk olje og gass ble natt til torsdag enige i forhandlingene om Landbaseavtalen.

Forbundsnestleder Lill-Heidi Bakkerud ledet forhandlingene for Industri Energi:

– Vi er nå enige om et startpunkt for de lønnsmessige forhandlingene ute i bedriftene. Vi må avvente disse før vi ser det endelige resultat, sier Bakkerud på forbundets nettsider.

Siden tariffavtalen er en minstelønnsavtale, skal forhandlingene fortsette på hver enkelt bedrift.

Landbaseavtalen gjelder for bedrifter som driver service- og forsyningsbaser på land for oljevirksomheten.

Partene er enige om et generelt tillegg på fire kroner i timen fra 1. juni 2022, og at det gjøres justeringer for både minstelønnssatser, overtidsarbeid og på matpenger.

I tillegg skal de fortsette utvalgsarbeidet med å videreutvikle tariffavtalen.

– Vi er fornøyde med å komme til enighet etter krevende forhandlinger med Industri Energi, skriver kommunikasjonsleder Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass i en epost.

Det er rundt 1.800 Industri Energi-medlemmer som jobber under tariffavtalen, inkludert de som jobber i tilslutningsbedrifter.

De jobber på forsyningsbaser langs hele kysten, som ASCO Norge, NorSea, Coast Center Base, Vestbase, Polarbase, CCB Mongstad, Helgelandsbase, KCA Deutag Drilling Norge, Kristiansundbase og Saga Fjordbase.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse