JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk:

Sten Roar Martinsen og Geir Nilsen fikk hederspris av LO

To Industri Energi-tillitsvalgte får æresprisen Pioneren får sin innsats for arbeidstakere i industrien.
Sten Roar Martinsen får LOs hederspris.

Sten Roar Martinsen får LOs hederspris.

Sissel M. Rasmussen

tonje@lomedia.no

Pioneren er en pris som deles ut til fagforeningsfolk som «har gjort en betydelig innsats i/for fagbevegelsen i minst 25 år sammenhengende».

Nå har Sten Roar Martinsen i Hydro og Geir Nilsen i Equinor fått den ærestunge utmerkelsen. Det var Industri Energis forbundsleder Frode Alfheim som delte ut prisen onsdag 15. juni.

– Begge har viet sine liv i tjeneste for det vi alle tror på; Et rettferdig og organisert arbeidsliv. Begge har brukt tusenvis av timer for å stille opp for andre. For sine medlemmer. For sine klubber. For forbundet vårt. For verdiskaping. Arbeidsplasser. For enkeltmennesker. For trygghet i arbeidslivet. For fellesskapet vårt, sier Alfheim i en kommentar på forbundets nettsider.

Lengstsittende styremedlem i Hydro

Sten Roar Martinsen har vært skifttillitsvalgt elektrolyse, avdelingstillitsvalgt, studietillitsvalgt, nestleder og leder i Alnor Kjemiske fagforening i over 30 år. Det er Industri Energis klubb ved Hydro på Karmøy.

Han er også den som har sittet lengst som styremedlem i Norsk Hydro ASA, med 17 år.

– Sten Roar har vært dypt og engasjert involvert i å stille opp for sine medlemmer i forbindelse med: Nedbemanninger, skiftordninger, pensjonsspørsmål. Samt innføring av CO₂-kompensasjonsordningen og videreføringen av denne. Og ikke minst i saker om krafttilførsel og internasjonalt faglig samarbeid i Brasil, sier Alfheim i kommentaren.

UTDELING: Fv. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi delte ut prisen til de to tillitsvalgte; Sten Roar Martinsen i Hydro og Geir Nilsen i Equinor.

UTDELING: Fv. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi delte ut prisen til de to tillitsvalgte; Sten Roar Martinsen i Hydro og Geir Nilsen i Equinor.

Martin Steen

Kriseløseren Geir Nilsen

Geir Nilsen har vært en aktiv brobygger i fagforeningsarbeidet – både i Norge og internasjonalt.

Det legges vekt på at han har vært sentral i arbeidet for å ivareta de ansattes interesser i forbindelse med sammenslåingen av Hydros olje- og gassdivisjon og Statoil.

Han var også sentral i arbeidet med endringene av pensjons- og forsikringsordninger i forbindelse med overgangen til ny pensjonsordning.

– Internasjonalt har Geir vært en kriseløser og en megler. I både Australia og i Skottland har han bidratt til at store konflikter mellom Statoil/Equinor og lokale fagforeninger har blitt løst på en «norsk» måte, altså med dialog.

– Her har Geir brukt sitt kontaktnett, hentet fram de rette personene og satt partene i dialog på måter de aldri har vært i før, understreker Alfheim.

De to siste årene før Nilsen gikk av med pensjon var han heltidstillitsvalgt og leder for Industri Energi Equinor Oslo.

Hedersprisen

Pioneren er en utmerkelse som har blitt delt ut i norsk LO fra 1977.

Utmerkelsen deles ut i form av en 25 centimeters høy kopi av den kjente statuen ved LO-bygget på Youngstorget, «Pioneren». Kunstneren bak skulpturen er Per Palle Storm, som har tilkjent LO alle rettigheter til kopiering av figuren.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse