JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ekstra løft til de som tjener minst

LO-forbund er fornøyd med å få til et ekstra løft for de som tjener minst på deres avtale for ansatte som jobber med arbeidsinkludering.
FORHANDLINGER : her overleveres det krav mellom Dag Sandvik i ASVL og Merete Jonas i Forbundet Styrke.

FORHANDLINGER : her overleveres det krav mellom Dag Sandvik i ASVL og Merete Jonas i Forbundet Styrke.

Frode Ersfjord | Forbundet Styrke

tonje@lomedia.no

Forbundet Styrke, tidligere IE & FLT, er enige med arbeidsgiverorganisasjonen Arbeidssamvirkenes landsforening (ASVL) om endring i lønn og vilkår for arbeidet til ansatte som jobber med arbeidsinkludering.

Ansatte som jobber i denne type bedrifter hjelper de som trenger hjelp til å mestre en jobb. Det kan være unge mennesker som har falt ut fra skolen, personer med utviklingshemning, med rusproblemer, eller som av andre årsaker trenger ekstra bistand, ifølge ASVL.

– Dette er et godt lønnsoppgjør som både sikrer kjøpekraft og hever de med lavest lønn, sier Merete Jonas, som er forhandlingsleder for forbundet i en pressemelding.

Forhandlingene omfattet om lag medlemmer fordelt på 200 ASVL-tilknyttede bedrifter.

Enigheten gir et generelt lønnstillegg på 7 kroner i timen, samt et særskilt lønnstillegg på 2 kroner i timen ekstra for de som tjener under 515 000 kroner i året.

Partene skal også sette ned et utvalg som skal vurdere muligheten for at bedriftene kan forskuttere sykepenger og foreldrepenger.

Dette er ASVL

ASVL er en arbeidsgiver- og interesseforening for vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter.

Bedriftene har som samfunnsoppdrag å gjøre arbeid mulig for alle og er i stor grad eid av det offentlige.

Hver eneste dag står veiledere klare til å bistå de som trenger hjelp til å finne sin vei i arbeidslivet. Enten det er på en tilrettelagt arbeidsplass, eller gjennom jobb i en annen bedrift.

Kilde: ASVL

Warning
Dette er en artikkel fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri, ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse