JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mandag er årets netthandeldag

Det nærmer seg jul, og mandag denne uken blir trolig årets største handledag på nettet.

De to siste årene har mandagen nærmest 1. desember vært den travleste dagen for nettshopping, og Visa Europe regner med at det gjentar seg i år. Totalt forventer selskapet en omsetning på svimlende 2,7 milliarder kroner på nett 30. november. Det blir i snitt nesten 1,9 millioner kroner per minutt.

Til sammen regner kortselskapet med at det blir gjennomført 4,5 millioner transaksjoner fordelt utover dagen, med to tydelige topper rundt lunsjtid og ved 19-tiden om kvelden.

Den globale finanskrisen ser ikke ut til å sette noen umiddelbar stopper for netthandelen, som fortsetter å vokse. Allerede 2. november i år hadde vi handlet like mye på nett som vi hadde handlet frem til 1. desember i fjor. Visa spår 13 prosent vekst i årets nettjulehandel.

Ute i butikkene er det fortsatt noen uker igjen til den virkelig store innspurten. Vanligvis er det siste fredag eller lørdag før jul som blir den beste dagen for handelsstanden – og kanskje den verste for den som stresser med å komme i mål med innkjøpene. I år spår kortselskapet at lille julaften blir den aller travleste handledagen. Til sammen regner de med at europeiske Visa-kunder trekker kortet 27 millioner ganger denne dagen, og at kontoen trekkes for nærmere 12 milliarder kroner. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse