JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringens krisepakke:

– Hurtigruten er den eneste aktøren som ikke får hjelp av regjeringen

Hurtigruten blir holdt utenfor regjeringens hjelpepakke, mener Norsk Sjømannsforbund.
Sjømannsforbundets leder, Johnny Hansen

Sjømannsforbundets leder, Johnny Hansen

Tri Nguyen Dinh

tri.nguyen@lomedia.no

– Som kanskje eneste aktør opplever Hurtigruten nok en gang å ikke å få den nødvendige hjelpen fra regjeringen for å kunne øke sin aktivitet så raskt som mulig. Det er ordninger på plass for nær sagt alle andre transportaktører, men Hurtigruten holdes nok en gang utenfor, sier hovedtillitsvalgt Jørn Henning Lorentzen.

På regjeringens pressekonferanse i dag be det poengtert at norske ferierende ikke kan veie opp for inntektsbortfallet av internasjonal turisme. Men Samferdselsdepartementet har likevel blankt avvist Hurtigruten og Sjømannsforbundets ønske om underskuddsgaranti for rederiet. Det får Sjømannsforbundets leder, Johnny Hansen, til å reagere.

– Hvorfor denne erkjennelsen ikke utløser støtte til Hurtigruten er uforståelig. Det er en stor skuffelse, sier Hansen.

– Riktignok operer Hurtigruten mye i Nord-Norge, men dette kan da vel ikke være en grunn til å holde dem utenfor alle ordninger. Norge er mer enn det sentrale Østlandet, og for lokalsamfunn langs hele kysten er Hurtigruten synonymt med sysselsetting og aktivitet. Akkurat det vi trenger i dag, fortsetter Hansen oppgitt.

Etter myndighetstiltak på grunn av koronakrisen er 1300 norske sjøfolk satt på land.

– Regjeringen har ett ansvar for å få mine kollegaer på sjøen igjen snarest mulig. Jeg blir både sint og fortvilet når jeg er vitne til denne regjeringen som er fullstendig handlingslammet. Jeg forventer at Stortinget ordner opp i dette raskt, sier Jørn Lorentzen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse