JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Endre Borgen Mæland går til Norsk Sjøoffisersforbund

34-åringen er ansatt som leder for politikk og samfunnskontakt.
Endre Borgen Mæland er ansatt i Norsk Sjøoffisersforbund.

Endre Borgen Mæland er ansatt i Norsk Sjøoffisersforbund.

Tri Nguyen Dinh

– Vi ønsker Endre velkommen om bord. Han vil være et viktig bidrag i å ytterligere styrke forbundets politiske så vel som næringspolitiske arbeid, sier administrerende direktør Hans Sande.

– Den første tiden har vært hektisk og innholdsrik. Inspirerende å bli kjent med en sektor hvor det skjer så mye spennende, sier Mæland.

Han gleder seg enormt til fortsettelsen og trekker fram seks hovedsaker som blir spesielt viktig i arbeidet framover:

* Lønns- og arbeidsvilkår

* Kompetanse og utdanning

* Rammevilkår for næringen

* Sikkerhet og beredskap

* Havmiljø og klimamål

* Framtidens havnæringer.

– Norge har et stort potensiale for framtidig næringsutvikling både i de norske havområdene og på verdenshavene. Dette både må og skal skape varige og sikre arbeidsplasser for norske sjøfolk, sier Borgen Mæland entusiastisk.

Han mener Norge har en unik og verdensledende kompetanse på havforvaltning.

– All den gode kunnskapen maritim næring har må foredles og videreutvikles for å optimalisere mulighetene. En av våre hovedoppgaver i denne sammenheng er å overbevise myndighetene hvor viktig det er med stabile og forutsigbare rammevilkår for norske sjøfolk, påpeker Borgen Mæland.

Han kommer fra stillingen som avdelingsleder i et konsulentfirma knyttet til SkatteFUNN og andre innovasjonsmidler. Der hadde han det kommersielle ansvaret for selskapets tjenester.

Han har gjennom denne jobben vært i kontakt med den maritime klyngen og bistått med å hente midler til forsknings- og utviklingsprosjekter, spesielt gjennom SkatteFUNN.

Endre Borgen Mæland har vært opptatt av politikk hele livet og har blant annet vært rådgiver på kommunikasjon, politikk og strategi for Miljøpartiet De Grønne.

Han tiltrådte stillingen 1. oktober.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse