JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjæran om lov om norske vilkår: – Må vente noen måneder

Vi må legge til grunn at det er flere måneders arbeid før vi har noe klart som kan legges fram til Stortinget, sier fiskeri- og havministeren.
TÅLMODIG: Det viktigste er å få en lov som står seg og fungerer som den skal, mener havminister Bjørnar Skjæran.

TÅLMODIG: Det viktigste er å få en lov som står seg og fungerer som den skal, mener havminister Bjørnar Skjæran.

Roy Ervin Solstad

tri@lomedia.no

Det er kommet rundt 90 høringssvar på regjeringens høringsforslag på lov om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske sjøvann og på norsk sokkel.

– Jeg vil være forsiktig med å love for mye. Det mest irriterende er når man ikke klarer å holde løfter, sa Bjørnar Skjæran til Sjømannsforbundets landsmøte i Tromsø.

Han begrunner tidsperspektivet med at det har kommet mellom 80 og 90 innspill til det foreløpige forslaget.

En høringsprosess er en demokratisk prosess. De som har levert sitt innspill skal få det vurdert på en ordentlig måte. Vi jobber med et lovverk som Stortinget kan vedta, og vi jobber så fort som mulig. Men det viktigste er at dette blir en lov som kan stå seg i tid, det kan ta litt tid, men ikke en dag mer enn nødvendig, lovet Skjæran.

Norsk Sjømannsforbund har hele veien uttrykt utålmodighet i denne saken.

– Vi håper denne loven er på plass i begynnelsen av 2023, har NSF-leder, Johnny Hansen, uttalt.

Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse