JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Munch blir glasskoloss

Venstre støtter spanske Lambdas vinnerutkast til nytt Munch-museum og danner dermed flertall i Oslo bystyre.

Dermed ser det ut til at Juan Herreros 14 etasjer høye glasshus med knekk på toppen blir det nye hjemmet til Edvard Munchs kunstverker, side om side med operaen i Bjørvika.

– Vi støtter juryens innstilling om å gå videre med Lambda som et konsept for Munch-museet. Vi mener dette er en løsning som viser fram betydningen av Munch-museet, og som også vil være med på å sette Oslo på kartet internasjonalt, sier Venstres gruppeleder i Oslo Ola Elvestuen til NRK.

Men til tross for at partiet nå utgjør tungen på vektskålen som gir flertall for den spansktegnede glasskolossen, sammen med Høyre og Frp, er ikke Venstre udelt positive til museumsutkastet.

– Venstre mener spesielt at miljøambisjonene er altfor lave og vi kommer til å stille krav om at her må vi ha helt andre miljøkvaliteter inn i prosjektet, sier Elvestuen.

Mange er redde for at det planlagte glassbygget skal bli for dominerende og skygge for operaen. Arbeiderpartiet, SV og Rødt har ennå ikke konkludert i saken, mens KrF er klare i sin sak og forlanger ny arkitektkonkurranse.

– Vi sitter vi igjen med et høyhus som ligner på en blokk med et knekt flytårn på toppen. Denne prosessen synes vi har vært dårlig, og bystyret som et folkevalgt organ sitter igjen med et handlingsrom som er så å si lik null, sier gruppeleder i KrF, Aud Kvalbein, til NRK. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse