JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Munnhuggeri om integrering

– Venstres stortingskandidat Abid Q. Rajas integreringspolitikk henger ikke på greip. En norsk skole i Pakistan kan bli en tvangsgiftemaskin, advarer arbeiderpartipolitiker Aslam Ahsan. Nedrig og tåpelig utspill, mener Raja.

nina.hanssen@lomedia.no

De har ikke møtt hverandre i duell i årets valgkamp, men én uke før valget er det en isfront mellom de markerte politikerne, som opprinnelig er fra Pakistan, men nå begge bosatt i Akershus.

Ap neglisjerer debatten

Raja er i årets stortingsvalg nummer to på Venstres stortingsliste i Akershus og har gitt Arbeiderpartiet skylden for mange av problemene knyttet til innvandring og integrering.

I Venstres valgbrosjyre sendt til alle husstander i Akershus uttaler Raja blant annet at Arbeiderpartiet har neglisjert debatten av frykt for å bli kalt rasister og hevder at Ap vil lage særregler for innvandrere.

Lager tvangsgiftemaskin

Nå slår Aslam Ahsan tilbake og viser til noen utvalgte sitater fra Raja.

– Stikk i strid med all integreringslogikk søkte han i 2002 om å få etablere den første norske skole i Pakistan for utflyttede norske barn. Det vil legge til rette for en tvangsgiftemaskin og har ingenting med integrering å gjøre, advarer Ahsan.

Han synes også det er rart at Raja, som selv ble slått av en imam i koranundervisningen, nå også foreslår statslønnede imamer.

– Raja har også sagt at han vil bruke Koranen i det norske rettssystemet og støtter Hijab i politiet. Dette er heller ikke praksis i muslimske land, sier Ahsan.

Han synes det også er merkelig å høre Raja snakke om dialog når han selv blokkerer folk som er kritisk til han selv.

– Den praktiske dialogen sluttet brått da Ap-politiker Håkon Haugli (@HakonHaugli ) kritiserte ham på Twitter. Da uttalte Raja (@abidraja) at Haugli hadde fornærmet han og bad om en unnskylding før han opphever blokkeringen. Sånn oppfører man seg bare ikke i et demokrati, sier Ahsan, som har lite til overs for den kjente venstremannen.

Manglende respekt

– Abid Raja ble valgt inn i Fylkestinget i Akershus 2007, men så vidt jeg vet har han aldri møtt opp. Dette mener jeg er nok et eksempel på manglende respekt for demokratiet, sier Ahsan.

Venstrepolitikeren Abid Q. Raja ønsker ikke å kommentere utspillet til Ap-politikeren fra Lørenskog.

– I løpet av denne måneden er dette tredje nedrige personangrepet fra arbeiderpartipolitikeren Aslam Ahsan. Jeg har uttalt meg til Romerikes Blad og har ikke ytterligere behov for å kommentere dette. Disse tåpelighetene taler for seg selv, sier han til Aktuell.

Warning
Annonse
Annonse