JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nekter å gi Frp makt

Miljøpartiet De Grønne lister opp fem grunner til å holde Fremskrittspartiet på armlengdes avstand.

Partiet vil gjøre hva det kan for å forhindre at Siv Jensen setter seg i en statsrådsstol.

– Det er ubegripelig at KrF og Venstre kan se for seg å gi Siv Jensen nøklene til regjeringskontoret. Dersom Frp får makt, vil det bety en rasering av uberørt natur og sjumilssteg tilbake i klimaarbeidet, sier Rasmus Hansson, partiets toppkandidat i Oslo.

– Vårt svenske søsterparti har bidratt til å holde det høyreradikale Sverigedemokratene utenfor maktens korridorer. Vi har planer om å gjøre det samme i Norge, framholder han.

– Les også: De Grønne stemples som umodne

Klimaskepsis, oljeiver og veisatsing samt manglende satsing på naturvern og bistand oppgis som hovedgrunner til at Miljøpartiet De Grønne ikke vil gi Frp avgjørende innflytelse. Men Hansson avviser at partiet med dette velger Stoltenberg framfor Solberg som statsminister.

– Det er mange i KrF og Venstre som opplever et meget stort ubehag ved å gå i kompaniskap med Frp. Det skal lite til før de finner en utvei for å slippe, sier han. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse