JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Geir Ove Kulseth vil bli leder i EL og IT Forbundet:

– Jeg tror vi må legge ned en ordentlig innsats for å bli flere medlemmer i forbundet

I dag jobber han med kompetanse og etterutdanning som forbundssekretær. I mars 2023 ønsker Geir Ove Kulseth (40) å bli ny leder i EL og IT Forbundet.
VIL STILLE: Geir Ove Kulseth har jobbet som forbundssekretær i EL og IT Forbundet siden 2017 og er utdannet elektriker.. Han kom dit etter fire og et halvt år som organisasjonssekretær i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag.

VIL STILLE: Geir Ove Kulseth har jobbet som forbundssekretær i EL og IT Forbundet siden 2017 og er utdannet elektriker.. Han kom dit etter fire og et halvt år som organisasjonssekretær i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag.

Privat

knut.viggen@lomedia.no

– Dette er noe jeg har tenkt over grundig og kommet til at jeg vil, sier Kulseth. Trønderen ble ansatt på forbundskontoret i 2017, med ansvar for etterutdanning, som er et viktig arbeidsområde for forbundet og har vært det helt siden NEKF-tiden.

Bakgrunn: Flere sentrale tillitsvalgte i forbundet har pekt på Kulseth som en mulig arvtaker til ledervervet når Jan Olav Andersen ikke tar gjenvalg på landsmøtet i 2023.

Det er fagforeningene, først og fremst elektrikerfagforeningene, som arrangerer kursene/etterutdanningen over hele landet. Kulseth har ansvaret for innholdet.

Akkurat nå er det litt roligere på kursfronten, som følge av pandemien, men når flere etter hvert fullvaksineres og når samfunnet forhåpentligvis åpnes opp litt mer utover høsten, vil kursene komme i gang igjen.

Kompetanse og etterutdanning

Kulseth sier det er litt tidlig å komme med en programerklæring, men kompetanse og etterutdanning ligger hans hjerte nær. Det gjør også energipolitikk og EL og IT- medlemmenes betydning i det grønne skiftet

– Det meste skal med tiden bli elektrisk, vi representerer arbeidstakere i bransjer som vil få nøkkelroller framover sier han.

I tillegg mener han forbundet må legge ned en ordentlig innsats for å øke medlemstallet ytterligere. Kanskje spesielt på IT-siden har forbundet muligheter til å vokse, mener han.

– Det var kult at vi passerte 40.000 medlemmer i fjor, men 50.000 er enda kulere, sier trønderen.

Tidlig tillitsvalgt

Kulseth er gift og har en sønn på 18 år. For tiden har han hjemmekontor på Nardo, bydelen i Trondheim der han har bodd hele livet. Før koronaen ukependla han til Oslo, og med tiden utelukker han heller ikke å forflytte familielivet sørover

Han tok elektroutdanning på den tidligere yrkesskolen Brundalen vgs og gikk læretida i installasjonsbedriften Fjeldseth. Der ble han tidlig tillitsvalgt.

Kulseth er et tidlig produkt av ungdomssatsingen til forbundet, han ble med i ungdomsutvalget i Trøndelag allerede i 2003/04. Før han kom til forbundskontoret i Oslo var han organisasjonssekretær i fagforeninga i fire og et halvt år. Han har også sittet i styret i fagforeninga og distriktsstyret.

Geir Ove Kulseth er også politisk engasjert. Han sitter i faglig utvalg for SV i Trondheim og ble etter siste landsstyremøte i SV valgt inn i partiets sentrale faglige utvalg.

– Du er forholdsvis ung?

– Jeg tenker at det er fint. Vi er også et forholdsvis ungt forbund. 35 prosent av de yrkesaktive medlemmene våre er 30 år eller yngre, sier Geir Ove Kulseth.

Vil bruke mer tid

Leder av Elektrikernes Fagforening Oslo og Akershus, Kai-Otto Helmersen sier Geir Ove Kulseth er en dyktig forbundssekretær.

– Dermed er det ikke sagt at han blir en god leder, sier han.

Leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag, Eystein Garberg, synes blekket på vedtaket landsstyret gjorde sist uke, da det ble vedtatt en øvre aldersgrense for de som skal velges på landsmøtet, bør få tid til å tørke - før det blir en debatt rundt eventuelle aktuelle kandidater.

– Jeg har vel mer sansen for at organisasjonen bruker litt tid på dette, enn at noen «rekker opp hånda» allerede nå, sier han.

Valgkomiteen til landsmøtet velges på landsstyremøtet i juni 2022.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse