JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor

Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor

Foto: Knut Viggen/LO Media

Dramatiske nedskjæringer i Telenor:

188 mister jobben i Telenor

Kundeservice-enhetene i Stavanger og Førde, samt avdelingene i Steinkjer og Lillehammer legges ned, divisjonen for bedriftsmarkedet reduseres med 20 prosent.24.10.2016
12:30
24.10.2016 14:30

Knut.viggen@lomedia.no

I dag klokka 12 fikk 188 Telenor-ansatte i fem norske byer beskjed om at de mister jobben. Verst er det stilt i Stavanger der 84 medarbeidere skal erstattes med midlertidighet andre steder.

Konserntillitsvalgt for EL og IT Forbundet, Esben Smistad, er rystet over Telenors fremgangsmåte og karakteriserer den som ekstrem.

– Det at de tar ned Stavanger og erstatter disse faste stillingene med midlertidige er uanstendig arbeidsgiverpolitikk, raser Smistad.

Han viser til at Telenor ikke er et selskap som sliter med inntjeningen.

– Det er helt uforståelig at man velger å gjøre 84 medarbeidere arbeidsløse i en tid hvor muligheten for å finne seg nytt arbeid i regionen er begrenset, sier Smistad.

Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor, reagerer kraftig på de nye nedskjæringene. I dag fikk 188 Telenor-ansatte vite at de mister jobbene sine.

Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor, reagerer kraftig på de nye nedskjæringene. I dag fikk 188 Telenor-ansatte vite at de mister jobbene sine.

Knut Viggen

Beregninger EL og IT Forbundet har gjort viser at avviklingen i Stavanger koster selskapet 9 millioner kroner. EL og IT Forbundet har krevd at bedriften velger et alternativ som ivaretar arbeidsplassene i Stavanger.

• Følg oss på Facebook

I Førde

EL og IT er til stede på alle avdelingene som er rammet med sentralt tillitsvalgte. I dag blir den viktigste jobben til de tillitsvalgte å ivareta medlemmene som er rammet av nedskjæringene.

Esben Smistad var på vei inn dørene i Førde da FriFagbevegelse var i kontakt med ham bare minutter før allmøtet. I Førde handler saken om det EL og IT betegner som sentralisering og kyniske kostnadskutt.

Kundeservice-enheten i Førde feiret 20 år tidligere i år. Der jobber det 23 medarbeidere. Gjennomsnittsalderen blant de ansatte i Førde er 51 år. Nå vil Telenor flytte virksomheten til Rørvik der alderssnittet - og dermed lønna - er lavere.

– I Førde er det samlet god kompetanse som er bygd opp over tid. At bedriften gevinstregner på å flytte arbeidet over til nyrekrutterte medarbeidere i Rørvik som de har tenkt å gi 150.000 kr mindre i året for den samme jobben er rett og slett kynisk og helt forkastelig. EL og IT Forbundet er sterkt provosert over at bedriften ikke tar ansvar for medarbeidere som har gitt hele sitt yrkesaktive liv for selskapet, sier Esben Smistad.

«Ingen grunn til at de over 60 skal ha mer ferie eller fordeler enn andre»

Avvikler Steinkjer

Styret i Telenor Norge AS har også vedtatt å legge ned avdelingen i Steinkjer. EL og IT mener dette miljøet har kompetanse som er nødvendig for å tilby høyhastighets internett på de gamle telefonlinjene.

– Regjeringen mål om at 90 % av befolkningen skal ha tilgang til slike hastigheter vil ikke være mulig å nå om det kun er fiber som skal leveres. Norge er et vidstrakt land med spredt bebyggelse. At Telenor ikke avventer resultatet av anken på Nkoms pålegg om 36 måneders varsling for deler av denne utbyggingen gir ikke mening, heter det i pressemeldingen EL og IT Forbundet la ut rett etter at møtene med de ansatte var ferdige.

– Her benytter man en anledning til å kvitte seg med ansatte for å kunne legge skylden over på myndighetene. Telenor Norge har i drøftinger med EL og IT Forbundet vært tydelige på at avdelingen i Steinkjer skulle legges ned uavhengig av Nkoms pålegg. Det reelle bak denne beslutningen er kostnadskutt, skriver de tillitsvalgte i Telenor.

Slik unngår du AFP-smellen

Taper de AFP?

EL og IT frykter at en stor andel av de ansatte i Steinkjer og Førde vil stå i fare for å miste pensjonsrettigheter i AFP ordningen uten mulighet for å få disse tilbake.

– Konsekvensen for disse er et tap på mer enn en million kroner i pensjon. I et selskap som skal fortsette å eksistere og som leverer gode resultater er dette ny og råere personalpolitikk vi ikke har sett tidligere, mener EL og IT.

Nå er det ikke lenger lov å tvinge 67-åringer til å slutte på jobben

Divisjon Business

Tidligere i år reduserte Telenor Norge AS antall ansatte i divisjon Business betydelig. Nå skal det kuttes ytterligere 60 ansatte. Det blir færre ansatte i nesten alle avdelinger.

– Reduksjonen begrunnes med behov for kostnadskutt, ikke arbeidsbortfall. Dette betyr at belastningen på de som blir igjen vil være høy, og dette rammer en organisasjon som fortsatt er preget av kuttene tidligere i år, heter det i pressemeldingen.

EL og IT Forbundet har advart bedriften om at planene vil få store konsekvenser for kundene.

– EL og IT Forbundet mener det er helt feil strategi som velges, Telenor Norge AS leverte et overskudd på 7 milliarder i 2015, selgerne som nå får sparken bidro til dette resultatet, skriver forbundet.

Hjelp, jeg har fått advarsel fra sjefen

Slik rammes de Telenor-ansatte

Steinkjer: Kontoret legges ned og 21 medarbeidere blir berørt. De får tilbud om sluttpakker. Kontoret avvikles 31. desember i år.

• Førde: Kontoret legges ned og 17 medarbeidere blir berørt. Samtlige blir tilbudt å jobbe ved Telenors avdeling i Rørvik i Nord-Trøndelag. De får også tilbud om sluttpakker. Kontoret avvikles 31. mars 2017.

• Stavanger: Kundesenteret for bedrift legges ned og 84 personer blir berørt. Ansatte som er villige til å flytte til lokasjonene på henholdsvis Kongsvinger eller Rørvik vil få tilbud om dette. De blir også tilbudt sluttavtale. Kundesenteret avvikles 31. mars 2017. Den øvrige delen av Telenors virksomhet i Stavanger, som består av om lag 90 ansatte, blir ikke berørt.

• Fornebu: Bedriftsdivisjonen omorganiseres og om lag 60 personer blir overtallig, i all hovedsak på Fornebu. De vil bli tilbudt sluttavtaler.

• Lillehammer: Kontoret legges ned og 46 ansatte samlokaliseres med Telenors avdeling på Fåberg. Ingen blir overtallig. Lillehammer-kontoret legges ned 30. november i år.

Telenor Norge: – De berørte vil få tett oppfølging

Telenor Norge bekrefter at om lag 180 ansatte vil bli berørt av bemanningsreduksjonen flere steder i landet.

KNUT VIGGEN

knut.viggen@lomedia.no

– Mange medarbeidere som har stått på og gjort en god jobb for Telenor i mange år har i dag fått en tung beskjed. De skal nå få tett oppfølging i den videre prosessen. Det er ingen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, men samtidig må vi fornye og endre kompetansen vår, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Berit Svendsen, Telenor Norge

Berit Svendsen, Telenor Norge

Knut Viggen

Virksomheten i Førde og Steinkjer legges ned. Kundesenteret for bedrift i Stavanger blir også lagt ned. Den øvrige delen av Telenors virksomhet i Stavanger blir ikke berørt. Kontoret på Lillehammer avvikles, og de ansatte overføres til Fåberg. I tillegg omorganiseres bedriftsdivisjonen, som innebærer overtallighet i all hovedsak på Fornebu.

Digitale endringer

Bakgrunnen for omorganiseringen er behovet for å tilpasse selskapet til de fundamentale digitale endringene i samfunnet, og de stadig skiftende rammevilkårene i markedet.

– Det skjer nå et globalt teknologiskifte som griper inn i alle bransjer og kundenes adferd endrer seg kontinuerlig. Vår ambisjon er å tilby kundene enkle, automatiserte og mer selvbetjente tjenester, som fungerer sømløst og raskt, sier Svendsen.

– Telenor skal lede an i digitaliseringen av Norge, og det innebærer at vi oftere enn før må gjøre endringer i vår egen organisasjon og måten vi jobber på. Vi ser at utviklingen i markedet skjer svært raskt, og vi må sørge for at Telenor står best mulig rustet til å møte utfordringene i forbindelse med det digitale skiftet, sier Berit Svendsen.

Fra 27 til 24

Telenor har 27 kontorer i Norge og gjør endringer på 5 av disse stedene. Telenor vil fremdeles ha stor tilstedeværelse rundt om i landet, og står igjen med 24 kontorer etter denne endringen, skriver Telenor Norge i en pressemelding.

De ansatte som er berørt blir tilbudt sluttavtale etter ansiennitet. I Førde vil de ansatte bli tilbudt å jobbe på Telenors avdeling i Rørvik. De ansatte i Stavanger kan bli med videre til Telenors kontor i enten Kongsvinger eller Rørvik.

24.10.2016
12:30
24.10.2016 14:30Mest lest

De nye pensjonene er klare. Etterbetaling kommer på ulike tidspunkter i mai og juni.

De nye pensjonene er klare. Etterbetaling kommer på ulike tidspunkter i mai og juni.

Hanna Skotheim

Trygdene øker fra 1. mai. Se når den blir etterbetalt

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen

Jan-Erik Østlie

Jan Davidsen hadde håpet på mer til minstepensjonistene: Slik blir den nye pensjonen

KJEMPER: Anna Maria Magnusson har lenge kjempet for å få en lønn som hun kan forsørge familien med mens hun er lærling i anleggsgartnerfaget. Hun mener lønna er for dårlig for voksenlærlinger.

KJEMPER: Anna Maria Magnusson har lenge kjempet for å få en lønn som hun kan forsørge familien med mens hun er lærling i anleggsgartnerfaget. Hun mener lønna er for dårlig for voksenlærlinger.

Ole Palmstrøm

Anna (27) fikk 0 kroner i lærlinglønn: – Jeg har fått låne penger av mamma siden september i fjor

Solfrid Alstad opplevde ikke at ledelsen var interessert i det hun hadde å si.

Solfrid Alstad opplevde ikke at ledelsen var interessert i det hun hadde å si.

Hanna Skotheim

Etter 40 år i barnevernet gikk Solfrid til lokalavisa og slo alarm. Så sa hun opp jobben

Elizabeth (19) har bodd i fosterhjem hos Tone Granaas siden hun var 17 år.

Elizabeth (19) har bodd i fosterhjem hos Tone Granaas siden hun var 17 år.

Anne Myklebust Odland

Tone kaller Elizabeth for datter, men vegrer seg for å bli fostermor en gang til

KONSUM: Tusener på hjemmekontor har økt sitt alkoholkonsum. Mest økning er blant godt utdannede og barneforeldre.

KONSUM: Tusener på hjemmekontor har økt sitt alkoholkonsum. Mest økning er blant godt utdannede og barneforeldre.

Eirik Dahl Viggen

«Hanne» så at kollegaen var beruset på Teams: – Det er ufattelig hvor lenge man kan gå slik i en statlig jobb

VENTET IKKE FORGJEVES: Fem år tok det før klubbleder Christian Ekstrøm og resten av de ansatte fikk den tariffavtalen de krevde. Det gir opptil 100.000 kroner i lønnsøkning for de ansatte.

VENTET IKKE FORGJEVES: Fem år tok det før klubbleder Christian Ekstrøm og resten av de ansatte fikk den tariffavtalen de krevde. Det gir opptil 100.000 kroner i lønnsøkning for de ansatte.

Håvard Sæbø

Christian jubler etter fem års kamp: Nå får lageransatte i opptil 100.000 mer i lønn

Oljearbeider Øyvind Akselsen møter sin tidligere arbeidsgiver i retten. Utfallet av rettsaken kan få konsekvenser for mange oljearbeidere som i perioder jobber fra skip.

Oljearbeider Øyvind Akselsen møter sin tidligere arbeidsgiver i retten. Utfallet av rettsaken kan få konsekvenser for mange oljearbeidere som i perioder jobber fra skip.

Jan Kåre Ness

Øyvind går til sak for å få betalt overtid: – Burde ikke vært tema i 2022

Du har plikt til å ta ferie. Nå nærmer det seg sommer og et avbrekk fra jobb.

Du har plikt til å ta ferie. Nå nærmer det seg sommer og et avbrekk fra jobb.

Colourbox

Kan arbeidsgiver bestemme når jeg skal ha sommerferie? 10 spørsmål og svar

Per Flakstad

Disse blir tatt ut hvis det blir kommunestreik 24. mai

– Lene begynte å tulle med meg på et seminar, minnes Ulrikke (t.v.) om de første tegnene til at det var noe mer mellom dem. Så kasta kollegaene seg på og sendte et bilde av at de stod sammen og skrev: «Planlegger fremtiden sammen». Nå er de tidligere kollegaene snart gift.

– Lene begynte å tulle med meg på et seminar, minnes Ulrikke (t.v.) om de første tegnene til at det var noe mer mellom dem. Så kasta kollegaene seg på og sendte et bilde av at de stod sammen og skrev: «Planlegger fremtiden sammen». Nå er de tidligere kollegaene snart gift.

Hanna Skotheim

Lene mente det var en privatsak da hun forelsket seg i Ulrikke på jobb. Flere er uenig med henne

Annkarin mener hun og andre med 16 års ansiennitet burde tjent 20.000 kroner mer i året.

Annkarin mener hun og andre med 16 års ansiennitet burde tjent 20.000 kroner mer i året.

Simen Aker Grimsrud

Da vernepleier Annkarin sjekket tilleggene for ansiennitet, ble hun overrasket: – Det føles feil

Ole Palmstrøm

Lisa ble slått ned av en medelev som skrek «jævla neger». Først da grep de voksne inn

SNART GODKJENT: Bilpleie, dekkskift og dekklager blir fra 1. juli omfattet av den samme godkjenningsordningen som renovasjonsbransjen har. Hos MS Bilpleie i Skien der Thomas Johansen jobber, er alt på stell allerede.

SNART GODKJENT: Bilpleie, dekkskift og dekklager blir fra 1. juli omfattet av den samme godkjenningsordningen som renovasjonsbransjen har. Hos MS Bilpleie i Skien der Thomas Johansen jobber, er alt på stell allerede.

Tormod Ytrehus

Snart må du vaske bilen selv, om du skal ha det ordentlig billig

SJOKK: A-krimsamarbeidet i Møre og Romsdal avdekte sjokkerande lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandørar på Vard Søviknes. No har verftet tatt grep, forsikrar verftsdirektør Arnt Inge Gjerde, klubbleiar Rune Torsvik og tillitsvald Kristian Ertresvåg i Fellesforbundet.

SJOKK: A-krimsamarbeidet i Møre og Romsdal avdekte sjokkerande lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandørar på Vard Søviknes. No har verftet tatt grep, forsikrar verftsdirektør Arnt Inge Gjerde, klubbleiar Rune Torsvik og tillitsvald Kristian Ertresvåg i Fellesforbundet.

Tormod Ytrehus

Rumenarar jobba for 30 kroner timen hos underleverandør: – Vi mista kontrollen

PRESTASJONEN AVGJØR: Marte Rian Aarnes har levd på lønn og provisjon i hele sitt yrkesaktive liv. Her sammen med sønnen Oskar (12).

PRESTASJONEN AVGJØR: Marte Rian Aarnes har levd på lønn og provisjon i hele sitt yrkesaktive liv. Her sammen med sønnen Oskar (12).

Ylva Seiff Berge

Martes årslønn er 500.000 kroner. Men med en ekstra innsats kan hun tjene langt mer

Tor Arne Johansen, konserntillitsvalgt i Tine.

Tor Arne Johansen, konserntillitsvalgt i Tine.

Erlend Angelo

Konserntillitsvalgt reagerer kraftig på hvordan Tine uttalte seg etter at de tapte i tingretten

North Sea Link kom i drift på høsten i fjor. Her jobbes det med å legge kabelen.

North Sea Link kom i drift på høsten i fjor. Her jobbes det med å legge kabelen.

Statnett

Ny analyse: Strømprisene skyldes kraftkablene til utlandet

Brian Cliff Olguin

Finansbransjen skal ikke tjene penger på ansattes pensjoner, mener store LO-forbund

Alf Ragnar Olsen

Oslo rammes først hvis det blir streik i staten


Flere saker