JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åge Blummenfelt mottok EL og IT Forbundets hedersgave

I 40 år har Åge Blummenfelt vært en sentral skikkelse både i fagforeningen i Vestland og i fagbevegelsen, lokalt og sentralt.
HEDERSGAVE: Åge Blummenfelt (midten) fikk forbundets hedersgave. T.v. forbundsleder Geir Ove Kulseth. Bak gir styremedlemmer i Elektroarbeidernes Fagforening velfortjent applaus.

HEDERSGAVE: Åge Blummenfelt (midten) fikk forbundets hedersgave. T.v. forbundsleder Geir Ove Kulseth. Bak gir styremedlemmer i Elektroarbeidernes Fagforening velfortjent applaus.

Øyvind Landvsik

knut.viggen@lomedia.no

EL og IT Forbundet har tradisjon i å hedre sine tillitsvalgte og forbundets hedersgave er en utmerkelse som bare gis til de som har gjort en særlig innsats over mange år.

I Åge Blummenfelts tilfelle dreier det seg om en enestående jobb for medlemmene i over fire tiår.

Fredag kom den nyvalgte lederen av forbundet, Geir Ove Kulseth, på besøk til Elektroarbeidernes Fagforening Vestland i forbindelse med fagforeningens årsmøte for å dele ut forbundets hedersgave.

Som organisasjonssekretær i fagforeningen siden 2007 har Åge Blummenfelt fartet rundt i hele distriktet i all slags vær og besøkt medlemmer, klubber og ikke minst bedrifter i stort tempo.

Særlig lønns- og arbeidsvilkår både for egne medlemmer og uorganiserte har ligget Åge tett på hjertet i disse årene, noe som har gitt fagforeningens arbeid flere medieoppslag og oppmerksomhet, og skapt resultater i form av politikk.

Imponerende CV

CV'en som ble levert inn da fagforeningen søkte om hedersgave til Blummenfelt, rett etter at han gikk av med pensjon ved årsskiftet, hadde en advarsel: Det er mulig den kunne ha inneholdt mer enn alt det som var listet opp der.

Uansett, han ble medlem i det som den gang het NEKF, allerede 15. september 1976. I 1982 ble han klubbleder i Sønnico Bergen, ett verv han hadde i 25 år. Han var også hovedtillitsvalgt i bedriften i en årrekke i samme tidsrom.

I Elektroarbeiderens Fagforening fikk han 23 år i forskjellige styreverv og har også deltatt i ulike utvalg i fagforeningen fra 80-tallet og helt frem til i dag.

I Distrikt Vestland (tidligere Hordaland og Sogn og Fjordane) var han kasserer fra 1999 til 2007 og han satt også i landsstyret i EL og IT Forbundet i samme periode.

I 2007 ble Åge Blummenfelt ansatt som organisasjonssekretær i fagforeningen, en stilling han hadde helt til han gikk av med pensjon 31.12. 2022.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse