JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Begge vil bli leder for EL & IT Forbundet

Valgkampen foran EL & IT Forbundets landsmøte i mars neste år er i gang: Øivind Wallentinsen stiller som motkandidat til Jan Olav Andersen i kampen om ledervervet.
Jan Olav Andersen (t.v.) og Øyvind Wallentinsen ønsker begge å overta som ny leder for EL & IT Forbundet.

Jan Olav Andersen (t.v.) og Øyvind Wallentinsen ønsker begge å overta som ny leder for EL & IT Forbundet.

LO Media

Leif.kirknes@lomedia.no

Som Nettverk skrev tirsdag, stiller ikke Hans O. Felix til gjenvalg i EL & IT Forbundet på landsmøtet i mars. Det er kjent at forhandlingsavdelingens leder Jan Olav Andersen stiller som kandidat. I tillegg stiller Øivind Wallentinsen, som per dags dato er leder i Rogaland Elektromontørforening og forbundsstyremedlem i EL & IT.

Sistnevnte beskriver seg selv som partiløs, men på venstresiden.

– Jeg har bevisst valgt å ikke ha tilknytning til et politisk parti, fordi jeg mener det er lettere å prioritere det vi driver med i fagforeningen og forbundet først når du ikke er bundet opp av partiprogrammer, sier Wallentinsen til Nettverk.

– Hva er motivasjonen for at du stiller som lederkandidat?

– Det er en god del som har spurt om jeg vil stille. Etter en god og grundig vurdering har jeg kommet til at jeg ønsker det og at jeg føler at jeg har noe å bidra med.

Vil ha mer medlemsinnflytelse

– Har du noen kampsaker, eller i hvilken retning vil du dra forbundet?

– Jeg ønsker at vi skal utvikle forbundet til at medlemmene får større innflytelse. At det blir kortere vei fra medlemmene og opp til toppen. Det betyr at det er en del grep som må tas med tanke på hvordan ting formelt fungerer. I tillegg mener jeg vi fatter mange bra vedtak, men jeg mener vi kunne gjort mer ut av dem.

– Hvordan da?

– For eksempel har vi et vedtak på at vi skal dempe de endringene regjeringen har foreslått i arbeidsmiljøloven med alle mulige midler. Der mener jeg vi kunne vært en sterkere stemme i det offentlige rommet og i LO-sammenheng, og gått foran på en mer markert måte, sier Wallentinsen.

Taus

Jan Olav Andersen ønsker overfor Nettverk ikke å svare på hvorfor han stiller eller hvilke kampsaker han har før landsstyremøtet kommende onsdag.

– Jeg avstår fra å kommentere til vi har nedsatt valgkomiteen, sier han.

Han har imidlertid uttalt seg i dagens Klassekampen. Til dem sier han at han vil gjøre forbundet til en «tydeligere stemme».

– Jeg vil gjøre det til et mer radikalt forbund. Jeg har en klar ambisjon om at vi skal ta sentrale spørsmål: Klima og miljø koblet til næringspolitikk, og samfunnskampen mellom fellesskapsløsninger og markedsliberalisme, sier han til Klassekampen.

Ny leder velges på landsmøtet i mars.

Les også:

Felix tar ikke gjenvalg (02.12.2014)

Les også:

Felix tar ikke gjenvalg (02.12.2014)

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Les også:

Felix tar ikke gjenvalg (02.12.2014)