JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bli kjent med EL og IT Forbundets nye leder

Det ble rekordjevnt. Geir Ove Kulseth fikk 141 stemmer mens motstanderen Eystein Garberg fikk 132.
Geir Ove Kulseth er fra Nardo i Trondheim, er gift og har en voksen sønn.

Geir Ove Kulseth er fra Nardo i Trondheim, er gift og har en voksen sønn.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

Valgkomiteen leverte sin innstilling ved møteslutt fredag, med en innstilling der et flertall på seks pekte på Geir Ove Kulseth som ny leder, mens et mindretall på tre ønsket Eystein Garberg.

Debatten lørdag startet på morgenen og var ikke over før halv fire.

Over 90 delegater var oppe på talerstolen for å fortelle hvem de ville stemme på.

– Det har vært en god debatt, med stor grad av verdighet, konkluderte leder i valgkomiteen, Bjørnar Dahle før valget kom i gang.

Fra forbundskontoret

Geir Ove Kulseth er fra Nardo i Trondheim, er gift og har en voksen sønn.

Trønderen ble ansatt på forbundskontoret i 2017, med ansvar for etterutdanning, som er et viktig arbeidsområde for forbundet og har vært det helt siden NEKF-tiden.

Han tok elektroutdanning på den tidligere yrkesskolen Brundalen VGS, ble lærling i 1999 og gikk læretida i installasjonsbedriften Fjeldseth. Der ble han tidlig tillitsvalgt.

Kulseth er et tidlig produkt av ungdomssatsingen til forbundet, han ble med i ungdomsutvalget i Trøndelag allerede i 2003/04. Før han kom til forbundskontoret i Oslo var han organisasjonssekretær i fagforeninga i fire og et halvt år. Han har også sittet i styret i fagforeninga og distriktsstyret.

Geir Ove Kulseth er også politisk engasjert. Han sitter i faglig utvalg for SV i Trondheim, og ble etter siste landsstyremøte i SV valgt inn i partiets sentrale faglige utvalg.

Nå skal han lede LOs femte største forbund, og blir med det også den nest yngste lederen blant LO sine 25 forbund.

Aktuelt: Geir Ove Kulseth rekker fram hånda til alle dem som stemte på motkandidaten

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse