JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundet passerte 43.000 medlemmer - har aldri vært større

EL og IT Forbundet passerte nylig 43.000 medlemmer og det er ny rekord. – Vi har gått fra 40 til 43 ganske fort, sier Morten Bildøy, nestleder i forbundet.
NY REKORD: Nestleder Morten Bildøy applauderer for verveinnsatsen til lokale medlemmer og tillitsvalgte. EL og IT Forbundet, som er 25 år i år,  passerte nylig 43.000 medlemmer.

NY REKORD: Nestleder Morten Bildøy applauderer for verveinnsatsen til lokale medlemmer og tillitsvalgte. EL og IT Forbundet, som er 25 år i år, passerte nylig 43.000 medlemmer.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

Han mener det er lokale tillitsvalgte i klubber og organisasjoner som må ta hovedæren for det gode ververesultatet som på få år har gitt en nesten tosifret prosentøkning i medlemstallet.

– Vi økte bra under pandemien og det ser bare ut til å fortsette, forteller Bildøy.

Bedre rutiner for å fange opp medlemmer som skifter jobb og et stort engasjement i flere distrikter rundt verving, skolebesøk og ungdomsarbeid, har gitt konkrete resultater.

I år fyller EL og IT Forbundet 25 år. Helt i starten etter sammenslåingen av Norsk Elektriker- og Kraftstasjonsforbund (NEKF) og Tele og Data Forbundet (TD) lå også forbundet en liten stund over 40.000, men på 2010-tallet slet forbundet med å øke medlemstallet, på tross av kampanjer. Det lå lenge rundt 37-38.000.

– Jeg har selv en t-skjorte der det står "40.000 i 2015", men det gikk enda flere år før vi nådde dit, sier Bildøy.

95 fra NTL i Statnett

En av årsakene til den siste økningen er at det er kommet inn 95 nye medlemmer etter at Statnett skiftet arbeidsgiverorganisasjon fra Spekter til Fornybar Norge (NHO). Disse medlemmene er blitt overført fra NTL.

EL og IT Forbundet vedtok nylig en handlingsplan der målsetningen er å øke medlemstallet ytterligere og da særlig innen IT og IKT. Her er potensialet stort og det er EL og IT som har organisasjonsretten i disse bransjene i LO-familien.

Stor lokal innsats

Bildøy sier verving er en aktivitet som foregår lokalt og ikke noe forbundsledelsen kan ta æren for alene.

– Forbundskontoret kan tilrettelegge, men det er først og fremst medlemmer og tillitsvalgte ute som gjør jobben, mener nestlederen.

– Så, en stor takk til alle tillitsvalgte og flinke ververe der ute, uten deres innsats hadde ikke dette vært mulig, sier Bildøy.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse