JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

EL og IT vil kreve betydelig mer lønn til lavtlønte i IT-bransjen

Det betyr høyere krav til arbeidsgiverne i årets oppgjør.
LØNNSKRAV: Jan Olav Andersen på talerstolen under forbundets landstariffkonferanse for IKT/Spekter i Asker i november i fjor.

LØNNSKRAV: Jan Olav Andersen på talerstolen under forbundets landstariffkonferanse for IKT/Spekter i Asker i november i fjor.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

Det er digi.no som har tatt for seg SSBs lønnstall for 2021. Ansatte i IT-bransjen hadde i fjor en medianlønn på 759.000 kroner, som gir en lønnsvekst på 4,2 prosent.

Til sammenligning var lønnsveksten for ansatte som jobber med blant annet el-forsyning på hele 6,2 prosent.

Nettstedet har intervjuet forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet, som organiserer mange av dem som kommer dårligst ut lønnsmessig i IT-bransjen, tele og IKT-installatører og de som jobber med brukerstøtte.

Andersen sier forbundet i flere år har prøvd å få bukt med lave lønninger for de av medlemmene som jobber med dette.

Månedslønna blant dem som jobber med brukerstøtte var på 46.080 kroner i 2021 og for tele- og IKT-installatører 40.460. De er på bunn i IT-bransjen, mens ledere topper med en månedslønn på 80.000 kroner.

– Jeg er rimelig trygg på at vi kommer med krav som skal sikre folks kjøpekraft fremover, sier Andersen til digi.no.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse