JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Elektrikerne fikk ny lønn etter mekling

Med et generelt tillegg på 15,45 kroner per time og gjennomslag for andre viktige krav, ble det enighet i meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro.
I natt ble det enighet i meklingen for 15.000 elektrikere. Nettverk besøkte Drammen sykehus tidligere i år, der Muharrem Cakir fra Bravida Sandefjord jobbet akkord, som er et lønnssystem som også er omfattet av samme overenskomst.

I natt ble det enighet i meklingen for 15.000 elektrikere. Nettverk besøkte Drammen sykehus tidligere i år, der Muharrem Cakir fra Bravida Sandefjord jobbet akkord, som er et lønnssystem som også er omfattet av samme overenskomst.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

Leif.kirknes@lomedia.no

Enigheten kom fem timer på overtid etter to dager med mekling på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

LOK er tariffavtalen som regulerer lønns- og arbeidsbetingelsene til de fleste elektrikerne i Norge. Rundt 15.000 av medlemmene i forbundet er omfattet av overenskomsten.

– Vi har kommet fram til et resultat som vi anbefaler for medlemmene våre. Vi har fått gjennomslag på viktige krav for medlemmene våre. Gjennom et godt generelt lønnstillegg legger vi til rette for økt kjøpekraft. Resultatet vil gi en vesentlig bedre regulering av lønningene i mellomoppgjør enn dagens ordning, sier forhandlingsleder og leder i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth, i en pressemelding.

Også arbeidsgiverne er godt fornøyde med at det ble oppnådd enighet og at oppgjøret ikke endte i streik.

– Jeg er glad for at vi ble enige med EL og IT Forbundet om årets lønnsoppgjør. Det har vært tøffe forhandlinger hvor begge parter har måttet gi og ta, sier Ove Guttormsen i NHO Elektro.

Dette er hovedresultatene etter nattens meklingsinnspurt:

• Generelt lønnstillegg på 15,45 kroner pr. time. Som følge av dette økes også andre lønnstillegg i avtalen.

• Endra beregningsmetode for regulering av lønn i mellomoppgjør.

• Kompensering av skiftendring fra dag til natt og motsatt for reisepersonell i rotasjon på land.

• Opprettholdelse av normal lønn ved ledig tid.

• Økte feriepenger i forbindelse med sykeperioder og svangerskapspermisjon.

• Partene er enige om å oppfordre til at den allmenngjorte delen av tariffavtalen videreføres og utvides.

Meklingsresultatet blir nå sendt til uravstemning blant medlemmene på tariffavtalen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse