JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fanemarkering og grilling for de streikende i IKT-bransjen

Fredag var det en streikemarkering utenfor NHO-bygget i Oslo. Flere LO-forbund møtte opp med sine faner i sympati med de streikende i IKT-bransjen.

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

Streikeleder i EL og IT Forbundet, Merethe Øverland, er glad for all støtten fra resten av LO-familien og fra andre.

Det er Abelia fra NHO og EL og IT fra LO som er i konflikt. Nå har streiken pågått i snart 2 uker.

Støttemarkering

– Det er godt å føle varmen når sola glimrer med sitt fravær, sa hun og så mot NHO-bygget.

Solen tittet etter hvert fram under appellantene, men forhandlingslederne i Abelia kom aldri ut for å snakke med de gulkledde.
– Vi er likevel godt fornøyd med oppmøte her med tanke på at det er midt i sommerferien, sa en smilende streikeleder. Merethe Øverland er stolt over den gode stemningen blant de 318 streikende medlemmene.

Fanemarkering utenfor NHO-bygget i Oslo.

Fanemarkering utenfor NHO-bygget i Oslo.

Nina Hanssen

Førstereis

En av de som streiker for første gang er Per Bekkevold som har jobbet i Onitio Norge siden 2018.

– Nå er det på høy tid at vi i IKT-bransjen også viser muskler. Vi henger etter, sier Bekkevold, mens han går taktfast for å møte de andre som står utenfor NHO-bygget.

– Lønna min har nesten stått stille siden jeg starta i jobben. I dag har jeg netto utbetalt rundt 31.000 kroner i måneden. Det er ikke mye og andre har enda mindre. Det er viktig å vise sympati for de som tjener minst. Med den prisstigningen vi har nå, så må vi ha mer, sier han.

Under en av de rødeste fanene står Glenn Noss, nestleder i verkstedarbeidernes forening i Oslo.

– Vi er her for å støtte våre kamerater i IKT-bransjen som fortjener lønnsøkning og bedre lønnsvilkår. Det er for å vise solidaritet sier han og tar et godt tak i fanen han holder.

Ikke invitert

Birgit Abrahamsen, direktør for arbeidsrett og HMS i Abelia, sier at hun forstår at de streikende har behov for å markere sine synspunkt med fanemarkering.

– Det er ingen dramatikk, men ganske vanlig under en streik at man ønsker å få fram sitt synspunkt. Men vi ble aldri invitert ut til å komme å si noe, sier hun.

Abrahamsen mener fortsatt at Abelia har kommet med et veldig bra tilbud under forhandlingene. Men sier at hun regner med det blir en løsning på et tidspunkt.

Solidaritet i praksis

Forbundssekretær i EL og IT Forbundet, Geir Aasen, er fornøyd med markeringen som avsluttet med grilling i Frognerparken.
– Det er alltid fint å se solidaritet i praksis og kjente og ukjente kamerater som står sammen, for å få til endringer til det bedre i arbeidslivet. Tilbakemeldingene er også at bedriftene begynner å få problemer med vanlig drift. Streik fungerer, slår han fast.

Og til spørsmål om hvor lenge de vil streike smiler han lurt.

– Vi holder på så lenge vi må. Streikekassa holder i massevis til både streikestøtte og grillmat gjennom sommeren, så vi kommer nok tilbake hit hvis det ikke blir en løsning, sier Geir Aasen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse