JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk fart på vervingen

Fra stillstand og tilbakegang til pen medlemsvekst. Verving handler om å sette av tid og ressurser. Det har Elektromontørenes fagforening fått erfare.
HEDRET: Ververe i elektromontørenes forening Oslo og Akershus, fra venstre med klokka, Asbjørn Ranheim, EDA Strømmen, Øystein Tømmervik, Lefdal, Per Ivar Becker, OUS, Morten A. Svendsen, Caverion Oslo, Jan-Ole Evensen, Elektromontørenes fagforening, Can Andreassen, Totaltek Romerike og Dimitry Tsemetsis, Caverion Jessheim.

HEDRET: Ververe i elektromontørenes forening Oslo og Akershus, fra venstre med klokka, Asbjørn Ranheim, EDA Strømmen, Øystein Tømmervik, Lefdal, Per Ivar Becker, OUS, Morten A. Svendsen, Caverion Oslo, Jan-Ole Evensen, Elektromontørenes fagforening, Can Andreassen, Totaltek Romerike og Dimitry Tsemetsis, Caverion Jessheim.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Fagforeningen som organiserer elektromontører i Oslo og Akershus hedret og takket 10 av de beste ververne under en tilstelning på klubbhuset på Oppsal 7. februar. Det markerte et foreløpig høydepunkt i et vervearbeid som har pågått siden august i fjor, men for fullt fra månedsskiftet november/desember og et stykke ut i januar.

Can Andreassen (27) fra Imtech, som også sitter i ungdomsutvalget i foreningen vervet 10 medlemmer i løpet av kampanjen, og totalt 13 medlemmer i fjor. Han vant en helgetur for to til Kiel. Vegard Thomassen fra Totaltek på Romerike havnet hakk i hæl med ni vervinger og vant en Samsung Galaxy. Øystein Tømmervik fra Lefdal, en gammel storverver, ble nummer tre.

Mer synlig

5. august ble Jan-Ole Evensen engasjert av foreningen på heltid, nettopp med tanke på utadrettet virksomhet mot bedrifter og virksomheter med medlemspotensial i de to fylkene. – Vi har vært på en del klubbmøter det siste halve året. Det har handlet om å gjøre fagforeningen mer synlig, og å få klubbene som ikke er oppe og går i dag til å fungere bedre, forklarer Evensen. I verveperioden er to nye klubber etablert og et par nye tariffavtaler er også undertegnet.

Flere uorganiserte

Det er stor aktivitet i byggebransjen i hovedstadsområdet, men graden av organisering er lavere enn mange andre steder i landet. Større innslag av innleie og uorganiserte underentreprenører kan være noe av årsaken.

– Det er en litt annen bedriftskultur i Oslo og Akershus enn la oss si i Hordaland og Sogn og Fjordane. Her er det flere små selvstendige firmaer, mer innleie. Vestpå har du større selskaper og offshorevirksomheten som bidrar godt, sier Evensen.

61 i pluss

Det siste halve året har Elektromontørenes fagforening fått 150 innmeldinger. I forrige uke var foreningen oppe i 89 utmeldinger, slik at man er oppe i 61 i pluss siden august. – De aller fleste av de som slutter går ut av yrket, mener Evensen. Likevel handler mye av vervearbeidet om å unngå at medlemmene forsvinner ut, gjennom for eksempel jobbskifte. Det er stor turnover i løpet av ett år, erfarer Evensen og fagforeningen, som regner med at Elektromontørenes fagforening alene har et potensial på ytterligere 1800 medlemmer.

– Vi har potensiale for flere medlemmer også innenfor de bedriftene der vi i dag har klubber, sier leder i fagforeningen og forbundsstyremedlem i EL & IT Forbundet, Nina Farnes-Hansen.

Verving er viktig i EL & IT Forbundet, selv om 2012 var det store verveåret. Nå er det blitt fart i vervearbeidet i flere distrikt og foreninger. Forbundets målsetning er 40.000 medlemmer i 2015 og ved årsskiftet hadde medlemstallet totalt passert 38.300.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse