JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fair Play Bygg

Forbundslederen glad for økt støtte til kampen mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen vil doble tilskuddet til Fair Play Bygg, det er EL og IT Forbundet veldig godt fornøyd med. Nå oppfordres budsjettpartner SV om å støtte forslaget slik at det blir vedtatt på Stortinget.
DOBLER STØTTEN: Forbundsleder Geir Ove Kulseth er glad for at regjeringen vil doble støtten til Fair Play Bygg.

DOBLER STØTTEN: Forbundsleder Geir Ove Kulseth er glad for at regjeringen vil doble støtten til Fair Play Bygg.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

– Arbeidslivskriminaliteten i Norge øker. Dette har store konsekvenser for enkeltpersoner, bransjer og det generelle arbeidslivet. Fair Play Bygg er et av de viktigste forsvarsverkene vi har mot A-krim i våre bransjer. Vi er veldig fornøyde med at regjeringen har lyttet til våre innspill om å gi mer penger til organisasjonens arbeid, sier forbundsleder i EL og IT, Geir Ove Kulseth, i en kommentar til at regjeringen i Revidert statsbudsjett foreslår å øke tilskuddet til Fair Play Bygg med 2 millioner kroner. Det er en dobling av tilskuddet i år.

Fair Play Bygg er et topartssamarbeid mellom arbeidsgiver- og arbeidstakersiden. Organisasjonen gjør en uvurderlig jobb med å avdekke og følge opp kriminalitet og sosial dumping i byggenæringene i Norge. 

Fair Play Bygg Norge er forbundets tetteste samarbeidspartner knyttet til forebygging av A-krim.

EL og IT har vært tydelige mot regjeringen på at økonomien i Fair Play Bygg må styrkes for å opprettholde organisasjonens kapasitet, skriver forbundet i en pressemelding.

Forbundet ba i sitt budsjettinnspill om en økning på 2,6 millioner kroner fordelt på syv Fair Play Bygg-organisasjoner rundt om i landet.

– Flere høyrestyrte kommuner har den siste tiden gjort kraftige kutt i tilskuddene til Fair Play Bygg. En av disse kommunene er Oslo hvor problemene med arbeidslivskriminalitet er størst. Det er betryggende at regjeringen nå tar det ansvaret som enkelte kommuner har valgt å løpe fra, sier Kulseth.

Arbeidslivskriminalitet er en av de største truslene mot et trygt og seriøst arbeidsliv, og når omfanget øker kreves kraftfulle tiltak og en styrking av alle organisasjoner og etater kjemper mot dette, mener EL og IT Forbundet.

– Vår tydelige oppfordring til budsjettpartner SV er nå å sørge for at økte tilskudd til Fair Play Bygg blir realisert i den videre prosessen, avslutter Kulseth.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse