JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fredrik (21) er forberedt på knallhard konkurranse i yrkes-VM for elektrikere

Fredrik Vehus Skjerve (21) fra Verdal imponerte da han vant NM-gull i mars. Nå er han klar for yrkes-VM i elektrikerfaget og er spent på nivået.
Da Fredrik gikk til topps under NM for elektrikere i mars var det med en av de beste poengsummene som noensinne er oppnådd i et NM i elektrikerfaget.

Da Fredrik gikk til topps under NM for elektrikere i mars var det med en av de beste poengsummene som noensinne er oppnådd i et NM i elektrikerfaget.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Da Fredrik gikk til topps under NM for elektrikere i mars var det med en av de beste poengsummene som noensinne er oppnådd i et NM i elektrikerfaget.

Nå skal han delta i en stor internasjonal konkurranse for første gang og er spent på nivået.

– Målet er å gjøre en så god innsats som mulig, og da tenker jeg både på forberedelsene og gjennomføringen av selve konkurransen. Klarer jeg det så får vi se hva det holder til i internasjonal sammenheng, det er knallhard konkurranse, påpeker Fredrik Vehus Skjerve i en forhåndsomtale på World Skills Norways hjemmeside.

15 ulike yrkes-VM

Opprinnelig var det meningen at Fredrik skulle være en del av et større norsk yrkeslandslag til yrkes-VM i Shanghai i Kina i september.

På grunn av blant annet smittesituasjonen i Kina ble dette arrangementet avlyst. Istedet arrangeres yrkes-VM som et desentralisert mesterskap, hvor de ulike fagene arrangeres i 15 ulike land. Norge har valgt å delta i gullsmedfaget og i elektrikerfaget.

VM i elektrikerfaget arrangeres i Salzburg i Østerrike fra 20. til 28. november. Det er deltagere fra 26 land i konkurransen.

Har trent mye

Fredrik reiser ned til Østerrike sammen med trener Harald Haugen, som har god erfaring fra tidligere yrkes-VM.

Forut for konkurransen har Fredrik forberedt seg gjennom mye trening og å sette seg inn i det som venter.

– Det handler om å sammen med eksperten se på hvilke momenter konkurransen inneholder og trene både mye og relevant og å spisse med spesifikk trening på spesielle momenter. Både i form av praktiske koblinger, spesifikke øvelser og bli bedre i programmering, forklarer Fredrik Vehus Skjerve.

Elektriker i NTE

Nå han ikke trener til yrkes-VM jobber Fredrik som elektriker i NTE Elektro Verdal og på fritiden trener han litt løping og orientering. Men akkurat nå er hovedfokus på mye trening fram mot VM.

På spørsmål om han tror deltakelsen i Yrkes-VM kan spille inn på hans videre karriere svarer Fredrik at det er vanskelig å forutse fremtiden, men at en god prestasjon nok vil kunne åpne opp noen dører.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse