JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny Telenor-konserndirektør:

Har hørt rykter om 11.000 fantastiske ansatte

Benedicte Schilbred Fasmer håper å kunne bruke sine erfaringer fra digital endring i bankbransjen til digitale endringer i telekom-bransjen.
Benedicte Schilbred Fasmer blir adm.dir i Telenor-konsernet 1. desember.

Benedicte Schilbred Fasmer blir adm.dir i Telenor-konsernet 1. desember.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Telenor varslet i dag at de har funnet ut hvem som skal ta over som konsernsjef når Sigve Brekke går av med pensjon 1. desember i år.

Hun heter Benedicte Schilbred Fasmer, er bergenser og kommer fra stillingen som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, der SR står for Sparebanken Rogaland, som hun tiltrådte i 2021.

Fasmer mener finans og telekom står overfor mange av de samme problemstillingene.

– Det er to bransjer som er veldig teknologidrevet, og hvor teknologi-transformasjonen som banksektoren har vært gjennom har vært veldig lærerrik for meg og som jeg håper å gi videre inn i Telenor, sier Fasmer.

– Så hører jeg, og gleder meg veldig til å erfare, at Telenor har 11.000 telekom-eksperter, at det er en fantastisk kultur og flinke folk.

Foreløpig lite framtidsvisjoner

– Det er kanskje litt tidlig å spørre om dette, men kanskje du har gjort deg noen tanker om hvor Telenor er om ti år?

– Det skal jeg være utrolig forsiktig med å svare på, i alle fall i dag; for det første er det Sigve som er ved roret en stund til, for det andre; å komme med et manifest før jeg en gang har begynt tror jeg at jeg skal være utrolig forsiktig med. Men det jeg kan si er å sitere Sigve på at det Telenor blir om ti år er ikke det Telenor er i dag. Så håper jeg at jeg skal være med på å skape en transformasjon og lage en forretning vi kan være stolte av om ti år.

– Hvor mange ansatte tror du Telenor har om ti år?

– Nei, det har jeg heller ikke svaret på. Men jeg håper det er en fryktelig spennende arbeidsplass også om ti år, det kan jeg si, sier Fasmer.

Mer og mer spennende bransje

Fasmer har tidligere vært konserndirektør i Fremtind Forsikring og konserndirektør i DNB Bank hvor hun ledet Bedriftsmarked, og har også flere andre ting på CV-en fra bransjene finans, kapital, industri og shipping. Og nå blir det altså telekom.

– Å få ta videre et selskap med en 170 års lang historie, i en sektor som har blitt mer og mer spennende, er en oppgave som jeg ser veldig fram til, sier hun.

Benedicte Schilbred Fasmer sammen med dagens sjef Sigve Brekke, som går av 1. desember.

Benedicte Schilbred Fasmer sammen med dagens sjef Sigve Brekke, som går av 1. desember.

Leif Martin Kirknes

Hun omtaler Telenor som en norsk stolthet og en liten juvel, også globalt.

– Og så håper jeg og tror at min erfaring og kompetanse fra bank, min historie og mitt liv, kan være til både nytte og gagn for Telenor i fortsettelsen, sier Fasmer.

Har hatt det gøy på jobb

Styreleder Jens Petter Olsen sa på pressekonferansen at de har jaktet på ny toppsjef ut fra kriterier som «digital kompetanse og omstilling, kundefokus, evne til å levere lønnsom vekst i en moden bransjen, erfaring fra regulert virksomhet og sikkerhet og sikkerhetsprodukter.»

– I tillegg har vi sett etter en konsernsjef med sterke lederegenskaper og evne til å engasjere og motivere alle Telenors dyktige medarbeidere. Benedicte treffer på alle de nevnte faktorene, sier Olsen.

Han takker også for innsatsen fra Sigve Brekke, og mener for øvrig timingen er god for lederbytte nå. Brekke ble konsernsjef i Telenor i 2015 etter Fredrik Baksaas.

– Jeg har hatt det gøy på jobben hver eneste dag, og det er et stort privilegium å være konsernsjef i en organisasjon som Telenor, med så mange flinke medarbeidere. Jeg gir full gass de siste månedene, så gleder jeg meg til å ønske Benedicte velkommen til Telenor, sier han i en pressemelding.

2015: Arkivfoto fra da Fredrik Baksaas overlot sjefsstolen til Sigve brekke.

2015: Arkivfoto fra da Fredrik Baksaas overlot sjefsstolen til Sigve brekke.

Leif Martin Kirknes

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse