JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jan Olav Andersen innstilt som styreleder i Norsk Folkehjelp

En enstemmig valgkomité vil ha den tidligere forbundslederen i EL og IT Forbundet. Valget skjer på landsmøtet kommende lørdag.
Jan Olav Andersen ledet EL og IT Forbundet fra 2015 til landsmøtet tidligere i år, og satt i forbundsledelsen i til sammen 22 år.

Jan Olav Andersen ledet EL og IT Forbundet fra 2015 til landsmøtet tidligere i år, og satt i forbundsledelsen i til sammen 22 år.

Jan-Erik Østlie

knut.viggen@lomedia.no

LOs humanitære organisasjon, Norsk Folkehjelp, skal velge ny ledelse og er også på utkikk etter en ny generalsekretær.

Det skjer etter at Henriette Westhrin valgte å fratre som generalsekretær 3. mai med øyeblikkelig virkning.

Dermed rykket fungerende styreleder Amalie Hilde Tofte inn som arbeidende styreleder.

Tofte ble valgt som 1. nestleder på landsmøtet i 2019, men overtok som styreleder høsten 2021, da tidligere styreleder Gerd Kristiansen trakk seg av personlige grunner.

Søkeprosessen etter en ny generalsekretær er i gang og ansettelsen av denne blir en av de første arbeidsoppgavene til det nye styret som skal velges på landsmøtet på Gardermoen førstkommende helg.

Bakgrunn: Norsk Folkehjelps generalsekretær gikk på dagen. Nå er søket etter en ny leder i gang

Jan Olav Andersen ledet EL og IT Forbundet fra 2015 til landsmøtet tidligere i år og satt i forbundsledelsen i til sammen 22 år.

I presentasjonen til delegatene på Norsk Folkehjelps landsmøte beskrives han som bredt politisk engasjert og med et ønske om å kunne yte mer til samfunnet i årene framover.

Norsk Folkehjelp kjenner han best gjennom forbundets lange engasjement i Latin-Amerika og spesielt Honduras, der han har vært på partnerbesøk flere ganger, senest nå i år.

Partnere fra landet har gjestet EL og IT Forbundet ved flere anledninger. I tillegg har det vært samarbeid på lokalt nivå om Palestina og rasisme.

Andersen mener Norsk Folkehjelp fortjener en langt større synlighet og det er han innstilt på å bidra med.

Han trekker også fram samarbeidet med fagbevegelsen og karakteriserer Norsk Folkehjelp som en sterk merkevare i fagbevegelsen og i Norge med stor respekt og anerkjennelse.

Erfaren 1. nestleder

Som 1. nestleder har valgkomiteen innstilt Hilde Nyutstumoen.

Hun er utdannet IT-ingeniør og har jobbet innen IT hele livet, nå i arbeids og velferdsdirektoratet.

Nyutstumoen har lang erfaring fra Norsk Folkehjelp. Administrativt og operativt har hun hatt de fleste verv i organisasjonen.

Hun har deltatt på samtlige landsmøter siden 1987 og dirigert de fleste.

Hun har erfaring fra 8 år i fylkestinget og har i tillegg hatt mange tillitsverv i fagbevegelsen.

Nyutstumoen har i likhet med Andersen også bakgrunn fra EL og IT Forbundet.

Delt på 2. nestleder

Valgkomiteen ble ikke enige om valget av 2. nestleder. Et flertall på fire av fem har landet på at Amalie Hilde Tofte skal få fortsette i ledelsen. Et mindretall på én, ønsker Harald Wisløff inn i ledelsen.

Amalie Hilde Tofte er internasjonal rådgiver i Industri Energi og har to mastergrader; en i utviklingsstudier og en i demokratibygging. Hun har arbeidet med internasjonale spørsmål hele yrkeslivet.

Wisløff er til daglig kommunikasjonssjef og seksjonsleder i Boligbygg Oslo KF i Oslo kommune. Han har vært med i Norsk Folkehjelp Follo siden 2012 og har bakgrunn fra både journalistikk og kommunikasjonsarbeid, i tillegg til å være utdannet redningsmann og instruktør.

Valgkomiteen har vært ledet av LO-sekretær Terje Olsson.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse