JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
VELKOMMEN: Leder i LOs arbeidsgruppe, Janne Hegna og daglig leder for Notodden Blueesfestival, Jostein Forsberg ønsker velkommen til bluesfestival med Notoddens nye og flotte storstue, Bok og Blueshuset, i bakgrunnen.

VELKOMMEN: Leder i LOs arbeidsgruppe, Janne Hegna og daglig leder for Notodden Blueesfestival, Jostein Forsberg ønsker velkommen til bluesfestival med Notoddens nye og flotte storstue, Bok og Blueshuset, i bakgrunnen.

Knut Viggen

LO-familien stiller opp for Notodden Bluesfestival

653.250 kroner er årets bidrag fra LO-familien til Notodden Bluesfestival. Nå blir det både gratiskonsert og blueskro. Egen logo har de også fått.11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:32

knut.viggen@lomedia.no

– Fristen var 1. april, og så sent som i forrige uke fikk vi inn bidrag, men nå er det slutt. Nå er boardsene og t-skjortene trykket, sier Janne Hegna fra fagbevegelsens prosjektgruppe. Janne er strålende fornøyd med responsen i år.

57 organisasjoner, fagforeninger, distrikter og forbund i LO-familien har i år bidratt økonomisk eller på andre måter til fagbevegelsens engasjement rundt Notodden Bluesfestival. Det betyr at det bare er tre av 22 LO-forbund som ikke er representert på en eller annen måte.

Det er fjerde året på rad LO er inne som hovedsamarbeidspartner for bluesfestivalen og fjerde gang det inviteres til gratiskonsert. Første året var det 24 organisasjoner med, året etter 42, 52 i fjor og altså 57 i år. Totalsummen som er kommet inn er også rekordstor.

Gratis og rabatter

653.250 kroner rekker både til gratiskonserten «Somliga går med trasiga skor», med Anne Grete Preus og Reidar Larsen, som arrangeres søndag 3. august og til flere andre arrangement, ikke minst Barrikaden Blueskro, der det blir gratiskonserter med Rolf Raddis Band og Caravan Blues Band/Damer i Blues fredag 1. og lørdag 2. august. – Ideen bak prosjektet «Somliga går i trasiga skor» er nettopp å gi alle mulighet til å få en kulturopplevelse av høy kvalitet, uten at det skal koste skjorta. Derfor er alle våre arrangementer gratis, sier Janne Hegna.

I tillegg til gratis solidaritetskonsert og egen blueskro, tilbys LO-medlemmer 20 prosent rabatt på billettene på brygga. LOfavør gir LO-medlemmer like stor rabatt på billetter på hovedscenen. Det gjelder dagsbillett fredag og lørdag og Bryggapass som går til begge dager. Da kan folk få oppleve artister som Hugh Laurie (best kjent fra TV som Dr. House) og hans Copper Bottom Band. Rock-legenden Greg Allman fra the Allman Brothers, Hellbillies, Notodden Roadshow med Kåre Virud, Rita Engedalen med flere.

Rom for alle

19 av 22 LO-forbund er representert på lista over bidragsytere og de er med dette hovedsamarbeidspartnere av Notodden Bluesfestival og arrangør av solidaritetskonserten.

Her gjøres det ingen forskjell mellom Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

– Tankegangen er at det her skal være rom for alle til å være med, både de som bare har en håndfull medlemmer og som har bidratt med en femhundrelapp og forbund som gir 50.000 kroner, sier Janne Hegna.

Den store oppslutningen og interessen rundt arrangementet har også gitt noen små utfordringer. LO trenger 24 deltakere til å stå på den store standen på torget under festivaldagene. Nå er pågangen så stor at det er satt opp ventelister.

– Dette er jo veldig moro. Vi trodde vi skulle slite med å få folk nok til å stille, men det har nok hjulpet at det å stå åtte timer på stand også gir festivalpass, etter prinsippet: Gjør din plikt og krev din rett! Forteller Janne Hegna.

Folkehjelpa

Hun understreker også det nære samarbeidet med Norsk Folkehjelp.

– Vi synes det er viktig å synliggjøre at LO alltid har vært opptatt av internasjonalt solidaritetsarbeid. Derfor har vi et nært samarbeid med Norsk Folkehjelp og hvert år foretar vi en innsamling som går til utvalgte prosjekter i folkehjelpas regi, forteller Janne Hegna. I 2011 kom det inn 54.000 kroner til Somalia, året etter 34.000 til Palestina og i fjor hele 92.000 kroner til Kambodsja. Disse summene utløser det nidobbelte i Norad-midler.

– Derfor vil vi hevde at vårt samarbeidsprosjekt «Somliga går med trasiga skor», i praksis viser at vårt solidaritetsprosjekt har betydning i kampen for faglige og sosiale rettigheter, frihet, likhet og brorskap, sier Janne.

12 meter lang

Allerede onsdag 30. juli starter arbeidet med å rigge LO-standen på torget på Notodden. I år blir den 12 meter lang, fordelt på LO, Norsk Folkehjelp og LO favør/Help. Spesielt i år er det at LO på Notodden er 100-årsjubilant. Lokalbefolkninga og folk som kommer til Notodden og besøker blueskroa kan også få med seg fotoutstillingen «100 år med industri og fagbevegelse».

– Bluesmusikk og fagforeningsarbeid handler i grunnen om mye av det samme, det er drømmen om en bedre hverdag som er drivkraften, sier Janne Hegna og minner om at det som i dag er kjent som «bluesbyen» Notodden lenge hadde stempelet «trygdebyen».

– Husk at vi mistet 1.100 arbeidsplasser nærmest over natta. Det utløste en kollektiv depresjon. Mange kom aldri mer ut i arbeidslivet, forklarer Janne.

Folkefest

Selv om Notodden i dag opplever ny vekst og fremtidstro, er det et poeng at det gratis musikktilbudet gir folk også uten fet lommebok anledning til å se og høre livemusikk.

– Slik blir dette en folkefest for alle. Som Notodden-jente er jeg veldig stolt av byen min, sier Janne Hegna. Hun synes også det er flott at LO-forbundene gjennom engasjementet i bluesfestivalen kommer nærmere medlemmene.

– Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er. Vi er jo alt for sentraliserte til vanlig. Skal et medlem snakke med noen i sitt forbund ansikt til ansikt må man vanligvis ha en fysisk avtale. På bluesfestivalen kan du møte «ditt» forbund uten noen forhåndsavtale, sier Janne Hegna.

LO-familiens bidragsytere

Norsk Folkehjelp

LO i Norge 100.000

LO Grenland 2.500

LO i Oslo 3.000

LO Stavanger og omegn 2.000

LO Notodden 20.000

EL & IT Forbundet 25.000

EL & IT Vestfold/Telemark 5.000

Fagforbundet 30.000

Fagforbundet Bamble 500

Fagforbundet Notodden 10.000

Fagforbundet Stavanger 2.000

Fagforbundet Telemark 10.000

Fellesforbundet avd 8 Telemark 2.000

Fellesforbundet avd 855 Sør-Øst Grafiske Fagforening 500

Fellesforbundet avd 185 Flyarbeidernes forening 8.250

Fellesorganisasjonen 10.000

FO Telemark 1.000

Forbundet for Ledelse og Teknikk 10.000

Handel og Kontor i Norge 10.000

Handel og Kontor Oslo Akershus 7.500

Handel og Kontor Buskerud 3.000

Handel og kontor Østlandet Sør 15.000

Industri Energi 50.000

Dalen Arbeiderforening Norcem 5.000

Herøya Arbeiderforening 3.000

Industri Energi Noretyl 1.000

Industri Energi Statoil Oslo 5.000

Notodden Kjemiske Arbeiderforening 1.000

Oljearbeiderforeningen KCA Deutag 5.000

Platonarbeidernes Forening 1.000

MFO Vestfold/Buskerud/Telemark 10.000

LO Stat 25.000

Norsk Arbeidsmandsforbund 15.000

Norsk Arbeidsmandsforbund avd 1 Øst 4.000

Norsk Fengsels- og friomsorgsforbund 6.000

Norsk Jernbaneforbund 5.000

Norsk Lokomotivmannsforbund 5,000

Norsk Manuellterapeutforening 3.000

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund 20.000

Oslo-Akershus NNN 2.000

Vin og Brennevinarbeidernes Fellesklubb 1.000

Norsk Offisersforbund 3.000

Norsk Sjømannsforbund 8.500

Norsk Tjenestemannslag 15.000

Norsk Transportarbeiderforbund 50.000

Norsk Havnearbeiderforening 5.000

Oslo Transportarbeiderforening 5.000

Transportarbeiderforeningen Vestfold - Telemark 7.500

Postkom 10.000

Skolenes landsforbund 5.000

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Help advokatforsikring 50.000

Sparebank 1 Forsikring 50.000

Totalt 653.250

Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er.

Janne Hegna

11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:32Mest lest

De nye pensjonene er klare. Etterbetaling kommer på ulike tidspunkter i mai og juni.

De nye pensjonene er klare. Etterbetaling kommer på ulike tidspunkter i mai og juni.

Hanna Skotheim

Trygdene øker fra 1. mai. Se når den blir etterbetalt

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen

Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen

Jan-Erik Østlie

Jan Davidsen hadde håpet på mer til minstepensjonistene: Slik blir den nye pensjonen

KJEMPER: Anna Maria Magnusson har lenge kjempet for å få en lønn som hun kan forsørge familien med mens hun er lærling i anleggsgartnerfaget. Hun mener lønna er for dårlig for voksenlærlinger.

KJEMPER: Anna Maria Magnusson har lenge kjempet for å få en lønn som hun kan forsørge familien med mens hun er lærling i anleggsgartnerfaget. Hun mener lønna er for dårlig for voksenlærlinger.

Ole Palmstrøm

Anna (27) fikk 0 kroner i lærlinglønn: – Jeg har fått låne penger av mamma siden september i fjor

Solfrid Alstad opplevde ikke at ledelsen var interessert i det hun hadde å si.

Solfrid Alstad opplevde ikke at ledelsen var interessert i det hun hadde å si.

Hanna Skotheim

Etter 40 år i barnevernet gikk Solfrid til lokalavisa og slo alarm. Så sa hun opp jobben

Elizabeth (19) har bodd i fosterhjem hos Tone Granaas siden hun var 17 år.

Elizabeth (19) har bodd i fosterhjem hos Tone Granaas siden hun var 17 år.

Anne Myklebust Odland

Tone kaller Elizabeth for datter, men vegrer seg for å bli fostermor en gang til

VENTET IKKE FORGJEVES: Fem år tok det før klubbleder Christian Ekstrøm og resten av de ansatte fikk den tariffavtalen de krevde. Det gir opptil 100.000 kroner i lønnsøkning for de ansatte.

VENTET IKKE FORGJEVES: Fem år tok det før klubbleder Christian Ekstrøm og resten av de ansatte fikk den tariffavtalen de krevde. Det gir opptil 100.000 kroner i lønnsøkning for de ansatte.

Håvard Sæbø

Christian jubler etter fem års kamp: Nå får lageransatte i opptil 100.000 mer i lønn

Du har plikt til å ta ferie. Nå nærmer det seg sommer og et avbrekk fra jobb.

Du har plikt til å ta ferie. Nå nærmer det seg sommer og et avbrekk fra jobb.

Colourbox

Kan arbeidsgiver bestemme når jeg skal ha sommerferie? 10 spørsmål og svar

Oljearbeider Øyvind Akselsen møter sin tidligere arbeidsgiver i retten. Utfallet av rettsaken kan få konsekvenser for mange oljearbeidere som i perioder jobber fra skip.

Oljearbeider Øyvind Akselsen møter sin tidligere arbeidsgiver i retten. Utfallet av rettsaken kan få konsekvenser for mange oljearbeidere som i perioder jobber fra skip.

Jan Kåre Ness

Øyvind går til sak for å få betalt overtid: – Burde ikke vært tema i 2022

SKANDINAVISK FENGSEL: Arnett og Eddie bor på den nye avdelingen i fengselet i Pennsylvania i over to år, og førstnevnte sier det har vært en drastisk endring av livet bak murene.

SKANDINAVISK FENGSEL: Arnett og Eddie bor på den nye avdelingen i fengselet i Pennsylvania i over to år, og førstnevnte sier det har vært en drastisk endring av livet bak murene.

Nina Hanssen

Arnett og Eddie soner i «norsk» fengsel i USA. De mener livet har forandret seg helt

Per Flakstad

Disse blir tatt ut hvis det blir kommunestreik 24. mai

– Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger, råder Gunnar.

– Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger, råder Gunnar.

Werner Juvik

Gunnar så to kollegaer bli drept av en brannstifter med hagle. Det tok sju år før han fikk hjelp

Annkarin mener hun og andre med 16 års ansiennitet burde tjent 20.000 kroner mer i året.

Annkarin mener hun og andre med 16 års ansiennitet burde tjent 20.000 kroner mer i året.

Simen Aker Grimsrud

Da vernepleier Annkarin sjekket tilleggene for ansiennitet, ble hun overrasket: – Det føles feil

PRESTASJONEN AVGJØR: Marte Rian Aarnes har levd på lønn og provisjon i hele sitt yrkesaktive liv. Her sammen med sønnen Oskar (12).

PRESTASJONEN AVGJØR: Marte Rian Aarnes har levd på lønn og provisjon i hele sitt yrkesaktive liv. Her sammen med sønnen Oskar (12).

Ylva Seiff Berge

Martes årslønn er 500.000 kroner. Men med en ekstra innsats kan hun tjene langt mer

SNART GODKJENT: Bilpleie, dekkskift og dekklager blir fra 1. juli omfattet av den samme godkjenningsordningen som renovasjonsbransjen har. Hos MS Bilpleie i Skien der Thomas Johansen jobber, er alt på stell allerede.

SNART GODKJENT: Bilpleie, dekkskift og dekklager blir fra 1. juli omfattet av den samme godkjenningsordningen som renovasjonsbransjen har. Hos MS Bilpleie i Skien der Thomas Johansen jobber, er alt på stell allerede.

Tormod Ytrehus

Snart må du vaske bilen selv, om du skal ha det ordentlig billig

Tor Arne Johansen, konserntillitsvalgt i Tine.

Tor Arne Johansen, konserntillitsvalgt i Tine.

Erlend Angelo

Konserntillitsvalgt reagerer kraftig på hvordan Tine uttalte seg etter at de tapte i tingretten

– Lene begynte å tulle med meg på et seminar, minnes Ulrikke (t.v.) om de første tegnene til at det var noe mer mellom dem. Så kasta kollegaene seg på og sendte et bilde av at de stod sammen og skrev: «Planlegger fremtiden sammen». Nå er de tidligere kollegaene snart gift.

– Lene begynte å tulle med meg på et seminar, minnes Ulrikke (t.v.) om de første tegnene til at det var noe mer mellom dem. Så kasta kollegaene seg på og sendte et bilde av at de stod sammen og skrev: «Planlegger fremtiden sammen». Nå er de tidligere kollegaene snart gift.

Hanna Skotheim

Lene mente det var en privatsak da hun forelsket seg i Ulrikke på jobb. Flere er uenig med henne

SJOKK: A-krimsamarbeidet i Møre og Romsdal avdekte sjokkerande lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandørar på Vard Søviknes. No har verftet tatt grep, forsikrar verftsdirektør Arnt Inge Gjerde, klubbleiar Rune Torsvik og tillitsvald Kristian Ertresvåg i Fellesforbundet.

SJOKK: A-krimsamarbeidet i Møre og Romsdal avdekte sjokkerande lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandørar på Vard Søviknes. No har verftet tatt grep, forsikrar verftsdirektør Arnt Inge Gjerde, klubbleiar Rune Torsvik og tillitsvald Kristian Ertresvåg i Fellesforbundet.

Tormod Ytrehus

Rumenarar jobba for 30 kroner timen hos underleverandør: – Vi mista kontrollen

FORNØYD HUND: Puddelen Busia får besøk av Mattilsynets veterinær Inna Vinningland på hundepensjonatet. Selv om det bare ett døgn siden han måtte forlate eieren sin, virker han rolig og fornøyd i armene på pensjonateier Terje Bjelland.

FORNØYD HUND: Puddelen Busia får besøk av Mattilsynets veterinær Inna Vinningland på hundepensjonatet. Selv om det bare ett døgn siden han måtte forlate eieren sin, virker han rolig og fornøyd i armene på pensjonateier Terje Bjelland.

Ole Palmstrøm

Kjæledyr og eiere på flukt fra krigen får trøst på ukrainsk av Inna i Sandnes

Brian Cliff Olguin

Finansbransjen skal ikke tjene penger på ansattes pensjoner, mener store LO-forbund

Alf Ragnar Olsen

Oslo rammes først hvis det blir streik i staten


Flere saker