JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
VELKOMMEN: Leder i LOs arbeidsgruppe, Janne Hegna og daglig leder for Notodden Blueesfestival, Jostein Forsberg ønsker velkommen til bluesfestival med Notoddens nye og flotte storstue, Bok og Blueshuset, i bakgrunnen.

VELKOMMEN: Leder i LOs arbeidsgruppe, Janne Hegna og daglig leder for Notodden Blueesfestival, Jostein Forsberg ønsker velkommen til bluesfestival med Notoddens nye og flotte storstue, Bok og Blueshuset, i bakgrunnen.

Knut Viggen

LO-familien stiller opp for Notodden Bluesfestival

653.250 kroner er årets bidrag fra LO-familien til Notodden Bluesfestival. Nå blir det både gratiskonsert og blueskro. Egen logo har de også fått.11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:32

knut.viggen@lomedia.no

– Fristen var 1. april, og så sent som i forrige uke fikk vi inn bidrag, men nå er det slutt. Nå er boardsene og t-skjortene trykket, sier Janne Hegna fra fagbevegelsens prosjektgruppe. Janne er strålende fornøyd med responsen i år.

57 organisasjoner, fagforeninger, distrikter og forbund i LO-familien har i år bidratt økonomisk eller på andre måter til fagbevegelsens engasjement rundt Notodden Bluesfestival. Det betyr at det bare er tre av 22 LO-forbund som ikke er representert på en eller annen måte.

Det er fjerde året på rad LO er inne som hovedsamarbeidspartner for bluesfestivalen og fjerde gang det inviteres til gratiskonsert. Første året var det 24 organisasjoner med, året etter 42, 52 i fjor og altså 57 i år. Totalsummen som er kommet inn er også rekordstor.

Gratis og rabatter

653.250 kroner rekker både til gratiskonserten «Somliga går med trasiga skor», med Anne Grete Preus og Reidar Larsen, som arrangeres søndag 3. august og til flere andre arrangement, ikke minst Barrikaden Blueskro, der det blir gratiskonserter med Rolf Raddis Band og Caravan Blues Band/Damer i Blues fredag 1. og lørdag 2. august. – Ideen bak prosjektet «Somliga går i trasiga skor» er nettopp å gi alle mulighet til å få en kulturopplevelse av høy kvalitet, uten at det skal koste skjorta. Derfor er alle våre arrangementer gratis, sier Janne Hegna.

I tillegg til gratis solidaritetskonsert og egen blueskro, tilbys LO-medlemmer 20 prosent rabatt på billettene på brygga. LOfavør gir LO-medlemmer like stor rabatt på billetter på hovedscenen. Det gjelder dagsbillett fredag og lørdag og Bryggapass som går til begge dager. Da kan folk få oppleve artister som Hugh Laurie (best kjent fra TV som Dr. House) og hans Copper Bottom Band. Rock-legenden Greg Allman fra the Allman Brothers, Hellbillies, Notodden Roadshow med Kåre Virud, Rita Engedalen med flere.

Rom for alle

19 av 22 LO-forbund er representert på lista over bidragsytere og de er med dette hovedsamarbeidspartnere av Notodden Bluesfestival og arrangør av solidaritetskonserten.

Her gjøres det ingen forskjell mellom Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

– Tankegangen er at det her skal være rom for alle til å være med, både de som bare har en håndfull medlemmer og som har bidratt med en femhundrelapp og forbund som gir 50.000 kroner, sier Janne Hegna.

Den store oppslutningen og interessen rundt arrangementet har også gitt noen små utfordringer. LO trenger 24 deltakere til å stå på den store standen på torget under festivaldagene. Nå er pågangen så stor at det er satt opp ventelister.

– Dette er jo veldig moro. Vi trodde vi skulle slite med å få folk nok til å stille, men det har nok hjulpet at det å stå åtte timer på stand også gir festivalpass, etter prinsippet: Gjør din plikt og krev din rett! Forteller Janne Hegna.

Folkehjelpa

Hun understreker også det nære samarbeidet med Norsk Folkehjelp.

– Vi synes det er viktig å synliggjøre at LO alltid har vært opptatt av internasjonalt solidaritetsarbeid. Derfor har vi et nært samarbeid med Norsk Folkehjelp og hvert år foretar vi en innsamling som går til utvalgte prosjekter i folkehjelpas regi, forteller Janne Hegna. I 2011 kom det inn 54.000 kroner til Somalia, året etter 34.000 til Palestina og i fjor hele 92.000 kroner til Kambodsja. Disse summene utløser det nidobbelte i Norad-midler.

– Derfor vil vi hevde at vårt samarbeidsprosjekt «Somliga går med trasiga skor», i praksis viser at vårt solidaritetsprosjekt har betydning i kampen for faglige og sosiale rettigheter, frihet, likhet og brorskap, sier Janne.

12 meter lang

Allerede onsdag 30. juli starter arbeidet med å rigge LO-standen på torget på Notodden. I år blir den 12 meter lang, fordelt på LO, Norsk Folkehjelp og LO favør/Help. Spesielt i år er det at LO på Notodden er 100-årsjubilant. Lokalbefolkninga og folk som kommer til Notodden og besøker blueskroa kan også få med seg fotoutstillingen «100 år med industri og fagbevegelse».

– Bluesmusikk og fagforeningsarbeid handler i grunnen om mye av det samme, det er drømmen om en bedre hverdag som er drivkraften, sier Janne Hegna og minner om at det som i dag er kjent som «bluesbyen» Notodden lenge hadde stempelet «trygdebyen».

– Husk at vi mistet 1.100 arbeidsplasser nærmest over natta. Det utløste en kollektiv depresjon. Mange kom aldri mer ut i arbeidslivet, forklarer Janne.

Folkefest

Selv om Notodden i dag opplever ny vekst og fremtidstro, er det et poeng at det gratis musikktilbudet gir folk også uten fet lommebok anledning til å se og høre livemusikk.

– Slik blir dette en folkefest for alle. Som Notodden-jente er jeg veldig stolt av byen min, sier Janne Hegna. Hun synes også det er flott at LO-forbundene gjennom engasjementet i bluesfestivalen kommer nærmere medlemmene.

– Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er. Vi er jo alt for sentraliserte til vanlig. Skal et medlem snakke med noen i sitt forbund ansikt til ansikt må man vanligvis ha en fysisk avtale. På bluesfestivalen kan du møte «ditt» forbund uten noen forhåndsavtale, sier Janne Hegna.

LO-familiens bidragsytere

Norsk Folkehjelp

LO i Norge 100.000

LO Grenland 2.500

LO i Oslo 3.000

LO Stavanger og omegn 2.000

LO Notodden 20.000

EL & IT Forbundet 25.000

EL & IT Vestfold/Telemark 5.000

Fagforbundet 30.000

Fagforbundet Bamble 500

Fagforbundet Notodden 10.000

Fagforbundet Stavanger 2.000

Fagforbundet Telemark 10.000

Fellesforbundet avd 8 Telemark 2.000

Fellesforbundet avd 855 Sør-Øst Grafiske Fagforening 500

Fellesforbundet avd 185 Flyarbeidernes forening 8.250

Fellesorganisasjonen 10.000

FO Telemark 1.000

Forbundet for Ledelse og Teknikk 10.000

Handel og Kontor i Norge 10.000

Handel og Kontor Oslo Akershus 7.500

Handel og Kontor Buskerud 3.000

Handel og kontor Østlandet Sør 15.000

Industri Energi 50.000

Dalen Arbeiderforening Norcem 5.000

Herøya Arbeiderforening 3.000

Industri Energi Noretyl 1.000

Industri Energi Statoil Oslo 5.000

Notodden Kjemiske Arbeiderforening 1.000

Oljearbeiderforeningen KCA Deutag 5.000

Platonarbeidernes Forening 1.000

MFO Vestfold/Buskerud/Telemark 10.000

LO Stat 25.000

Norsk Arbeidsmandsforbund 15.000

Norsk Arbeidsmandsforbund avd 1 Øst 4.000

Norsk Fengsels- og friomsorgsforbund 6.000

Norsk Jernbaneforbund 5.000

Norsk Lokomotivmannsforbund 5,000

Norsk Manuellterapeutforening 3.000

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund 20.000

Oslo-Akershus NNN 2.000

Vin og Brennevinarbeidernes Fellesklubb 1.000

Norsk Offisersforbund 3.000

Norsk Sjømannsforbund 8.500

Norsk Tjenestemannslag 15.000

Norsk Transportarbeiderforbund 50.000

Norsk Havnearbeiderforening 5.000

Oslo Transportarbeiderforening 5.000

Transportarbeiderforeningen Vestfold - Telemark 7.500

Postkom 10.000

Skolenes landsforbund 5.000

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Help advokatforsikring 50.000

Sparebank 1 Forsikring 50.000

Totalt 653.250

Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er.

Janne Hegna

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:32Mest lest

Yngvil Mortensen

Ingrid (32) måtte kjempe i seks år for å overbevise Nav

LO-sekretær

LO-sekretær

Jan-Erik Østlie

Strømsjokket: – Vi kan prise oss lykkelige over det statlige eierskapet, sier LO-sekretær

Tonje Paulsen Solem

Anna (59) kan miste jobben hvis Norgesplaster flagges ut til Spania: – Det var sjokk og fortvilelse

Girteka anmeldes regelmessig for brudd på kabotasjereglene i Norge. Nå går politiet til sak mot selskapet på bakgrunn av 11 forhold.

Girteka anmeldes regelmessig for brudd på kabotasjereglene i Norge. Nå går politiet til sak mot selskapet på bakgrunn av 11 forhold.

Stein Inge Stølen

Transportgigant har kjørt ulovlig i Norge, ifølge politiet. Nå må selskapet møte i retten

BARNEVERN-JUS: - Barnevernet er ikke rettslig forpliktet til å finne et fosterhjem med samme kulturelle bakgrunn som barnets foreldre har, men må gjøre en innsats for å finne det, påpeker jus-professor Elisabeth Gording Stang.

BARNEVERN-JUS: - Barnevernet er ikke rettslig forpliktet til å finne et fosterhjem med samme kulturelle bakgrunn som barnets foreldre har, men må gjøre en innsats for å finne det, påpeker jus-professor Elisabeth Gording Stang.

Nadia Frantsen

Tvangsadoptert fra muslimsk til kristent hjem: Dette betyr dommen fra Strasbourg for barnevernet

–  Strømsjokket vil gi lavere lønninger, advarer Hogne Hongset.

– Strømsjokket vil gi lavere lønninger, advarer Hogne Hongset.

Jan-Erik Østlie

Eksperten fikk rett da han advarte mot høye strømpriser. Nå advarer han om lavere lønninger

Leif Martin Kirknes

Innfører forbud mot bemanningsbransjen i Oslo-området

Colourbox.com

Rekordhøye bonuser i 2021, samtidig som Norge var i krise

Helge Rønning Birkelund

Kim André og Jøran fikk 35 avlysninger på to dager i desember. Siden har de ikke hatt noe å gjøre

Ole Palmstrøm

100-dagersplanen punkt for punkt: Slik har det gått med løftene fra Ap

Ole Palmstrøm

Oskar (86) blir fulltids pensjonist: – Jeg kan jo ikke jobbe til jeg er 100

Erlend Angelo

Ekstrapensjonen AFP settes trolig på vent for mange slitere

Glen Musk

Per Einar har åpnet senteret etter femte nedstengning: – Det er både urettferdig og uforutsigbart

Jan-Erik Østlie

De skyhøye strømprisene har gjort noe med Jørn Eggum

Jan-Erik Østlie

Arbeidstilsynet har sviktet ansatte i skoler og barnehager, mener Skolenes landsforbund

TOPRISSYSTEM: Strømmen folk trenger til å varme opp huset og koke kaffe, må koste mindre enn strøm til boblebad og annet «luksusforbruk», mener SV.

TOPRISSYSTEM: Strømmen folk trenger til å varme opp huset og koke kaffe, må koste mindre enn strøm til boblebad og annet «luksusforbruk», mener SV.

Håvard Sæbø

SV går inn for statlig strømselskap og toprissystem

– Vi krever rett og slett nasjonal politisk kontroll over strømprisene. Det er handlingskraft for det i dag, sier Remy Penev.

– Vi krever rett og slett nasjonal politisk kontroll over strømprisene. Det er handlingskraft for det i dag, sier Remy Penev.

Petter Pettersen

Hvis strømkrisa fortsetter, vil konsekvensene ramme hele samfunnet, mener aksjonsleder

Debatt

TIL SPANIA: Norgesplaster vurderer utflagging. Det får Rødts Mimir Kristjánsson til å reagere.

TIL SPANIA: Norgesplaster vurderer utflagging. Det får Rødts Mimir Kristjánsson til å reagere.

Tonje Paulsen Solem og Norgesplaster

«Skal vi ikke lage ting her i landet lenger?»

Oppdatert versjon:

LO jobber på en ny måte for å finne dem som skal være i ledelsen de neste tre årene. Her fra kongressen i 2017.

LO jobber på en ny måte for å finne dem som skal være i ledelsen de neste tre årene. Her fra kongressen i 2017.

Håvard Sæbø

Hvem skal lede LO til 2025? Slik foregår valget til ny ledelse for de neste tre årene

Kommentar

Det gjenstår å se om Erna Solberg virkelig har som ambisjon å ta tilbake statsministerjobben etter Jonas Gahr Støre ved neste korsvei.

Det gjenstår å se om Erna Solberg virkelig har som ambisjon å ta tilbake statsministerjobben etter Jonas Gahr Støre ved neste korsvei.

Håvard Sæbø

«Ernas mulige vei tilbake»