JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kaba-streiken er over

Montørene fikk tariffavtale til jul

EL og IT vant gjennom – tariffavtale kommer på plass.
GJENNOMSLAG: Eystein Garberg jubler etter at EL og IT Forbundet oppnådde tariffavtale i Kaba Møllerundall i Trondheim der det jobber ti fagorganiserte montører.

GJENNOMSLAG: Eystein Garberg jubler etter at EL og IT Forbundet oppnådde tariffavtale i Kaba Møllerundall i Trondheim der det jobber ti fagorganiserte montører.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

– Jeg har ferske nyheter, sier Eystein Garberg, leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag til Nettverk, med stor entusiasme i stemmen.

– Full seier for de streikende i Kaba. Tariffavtale på plass!

Det var 10. november at ti montører i Kaba Møllerundall Trondheim gikk ut i streik for opprettelse av tariffavtale. Men mandag blir det altså tilbake på jobb, etter 6,5 timer med forhandling hos meklingsmannen i går og halvannen time i dag.

Montørene reiser opp til kontoret nå og skal ha felles møte med sjefen i Skandinavia. Så er det tilbake på jobb mandag når de har fått på plass inndratt arbeidsutstyr.

– Det er topp stemning. Og nå er det jul og alt. Folk gleder seg til å komme tilbake på arbeid og en normal hverdag, sier Garberg.

Ser fremover

I går skrev Nettverk/fri fagbevegelse.no at det har vært dårlig stemning mellom partene ute på byggeplassene i forbindelse med ulik oppfatning av hva som er streikebryteri og ikke. Men Garberg beskriver klimaet i de totalt åtte timene med forhandlinger som bra.

– Det har vært veldig proft og ordentlig i de møtene her, sier han.

Nå ser EL og IT fremover.

– Nå starter jobben med å gjøre tariffavtalen til mer enn et papir i en perm. Det må gjøres mye med å komme i mål med det klubben ønsker av reelle forbedringer, sier Garberg.

Takker for støtte

EL og IT har hatt en innsamlingskampanje til de ti (nå forhenværende) streikende i Kaba. Garberg avslørte aksjonens resultat for montørene i går, og han forteller at de ble helt målløse.

– Folk har gitt penger fra hele landet. Så i tillegg til julegaver har vi råd til en skikkelig seiersfest på nyåret!, sier Garberg.

Striden mellom bedriftens avdeling i Trondheim og dens fagorganiserte ansatte samme plass har ikke stått om selve tariffavtalen, det store stridsspørsmålet har vært AFP der det har vært ulike oppfatninger rundt hva som er optimal pensjonsløsning. Fagbevegelsen var akkurat på nippet til å effektuere en sympatiaksjon med hjelp fra Transportarbeiderforbundet via Post Nords anlegg på Alfaset i Oslo. Det er tredje gang partene har vært hos mekler, men det er første meklingsmøte etter at streiken ble en realitet.

Kaba leverer sikkerhetssystemer for adgangskontroll og elektroniske låser og har også avdelinger tolv andre steder i landet. Konsernet har bakgrunn fra Sveits helt tilbake til 1862, og har kontorer i 60 over land.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse