JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Morten Bildøy vil bli nestleder i EL og IT Forbundet

Konserntillitsvalgt i Eviny og forbundsstyremedlem Morten Bildøy (52) er kandidat til nestledervervet i EL og IT Forbundet på landsmøtet i 2023.
Morten Bildøy har vært tillitsvalgt store deler av sitt arbeidsliv og har tillitsvalgt på heltid siden 2000.

Morten Bildøy har vært tillitsvalgt store deler av sitt arbeidsliv og har tillitsvalgt på heltid siden 2000.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Fredag ble han utfordret av leder i EL og IT Forbundet Distrikt Vestland, Atle Rasmussen, fra talerstolen under åpningen av årsmøtet i distriktet i Bergen.

På landsmøtet i 2023 skal det ikke bare velges en ny leder. Også nestledervervet er ledig etter at Vidar Hennum (61) nå har varslet at han ikke er aktuell for fire nye år.

– Jeg har vel signalisert at jeg er positiv til å stille som kandidat til nestledervervet, sier Bildøy til Nettverk/fri fagbevegelse.no.

Bildøy er bosatt i Olsvik i Bergen og er utdannet energimontør. Han begynte som lærling i Bergen Lysverker i 1988 og har siden jobbet i den samme bedriften, som i løpet av disse årene har vokst til å bli et av landets største energikonsern. I 1996/97 fusjonerte Bergen Lysverker med Bergenhalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK).

Lang fartstid

Bildøy har vært tillitsvalgt store deler av sitt arbeidsliv og jobbet som tillitsvalgt på heltid siden 2000.

Inntil for tre år siden var han klubbleder og hovedtillitsvalgt i nettselskapet og nestleder i EL og IT-klubben i BKK. Konsernet heter nå Eviny, mens BKK-navnet er videreført i nettselskapet.

– I og med at Vidar Hennum har signalisert at han gir seg, er det viktig at vi har en representant i ledelsen fra energisiden, sier Bildøy.

– Når samfunnet skal elektrifiseres er det behov for alle de tre sektorene forbundet vårt organiserer medlemmer i. Det er nødvendig å tenke helhet, mener Bildøy.

Positiv

Leder i EL og IT Forbundet, Distrikt Vestland, Atle Rasmussen, er godt fornøyd med at Morten Bildøy nå sier ja til å stille til valg til et verv i forbundsledelsen.

– Morten er en tillitsvalgt med lang fartstid og kompetanse. Han er flink til å snakke med folk og samarbeider godt med andre, sier Rasmussen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse