JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slår ring om oppsagt tillitsvalgt

Rogaland-montører støtter Evry-Hanssen

«Inklusiv aktiviteten på fritiden går han i praksis i mer enn full stilling som tillitsvalgt. Det har han gjort i 6 år. Han er ikke overtallig,» mener foreningen.
HOVEDTILLITSVALGT: John Christian Hanssen, klubbleder i EVRY, har havnet på overtallighetslista.

HOVEDTILLITSVALGT: John Christian Hanssen, klubbleder i EVRY, har havnet på overtallighetslista.

Leif Martin Kirknes

Leif.kirknes@lomedia.no

Årsmøtet i Rogaland Elektromontørforening har vedtatt å vise støtte til EVRYs overtallig-oppsagte hovedtillitsvalgte John Christian Hanssen.

Hanssen befinner seg i et komplekst dilemma. Etter at EVRY de siste årene har hatt store runder med omorganisering og nedskjæringer, har han som hovedtillitsvalgt hatt mye tillitsvalgtarbeid å holde fingra, blant annet med tanke på å følge opp medlemmer som har havnet på overtalliglista.

Dette har imidlertid ført til at selskapet mener hans IT-kompetanse har sakket akterut, som er bakgrunnen for at selv har blitt stemplet som overtallig.

– Kan ikke sitte og se på

Hanssen har tidligere fått støtte av IKT Bransjens Fagforening. Nå går også Rogaland Elektromontørforening ut med støttet til Hanssen. De mener han ikke er å anse som overtallig.

«Hvem kan med hånden på hjertet hevde at man er oppdatert i sitt opprinnelige fag når man i mange hår har vært hovedtillitsvalgt i en stor bedrift. Der bedriften hele tiden gjennomfører omorganiseringer med store personalmessige konsekvenser,» skriver de i sin uttalelse. De mener fagbevegelsen ikke kan sitte rolig og se på.

«Stopp prosessen mot EL & IT Forbundets hovedtillitsvalgt i bedriften. Vis respekt for arbeidet som en hovedtillitsvalgt gjør i henhold til inngåtte avtaler. Gi hovedtillitsvalgt vilkår som gjør at han fortsatt kan utføre sitt verv,» krever foreningen fra EVRY.

De oppfordrer også andre klubber og foreninger til å støtte Hanssen.

Tilbudt sluttpakke

Hanssen, som er ansatt som seniorkonsulent i EVRY, har frivillig påtatt seg et tillitsverv som leder for EL & IT-klubben i EVRY Norge på vegne av deres 245 medlemmer, påpeker informasjonsdirektør Geir Remman i EVRY. Remman mener bedriften har lagt til rette for at han kan utføre sitt verv som tillitsvalgt på linje med øvrige fagforeninger.

Bedriften varslet i fjor en forenkling av den norske organisasjonen som et ledd i arbeidet med å tilpasse kostnadene til selskapets situasjon, forklarer Remman.

– Dette har dessverre medført at Hanssen er blant de medarbeidere som blir berørt av omstillingen, sier Remman.

Bedriften har hatt dialog med Hanssen der de har oppfordret til videreutdanning for å styrke og videreutvikle hans faglige stilling, ifølge Remman, som legger til at Hanssen også er tilbudt en romslig sluttpakke som også inkluderer karrierebistand og konkret støtte til videreutdanning

– Bedriften vil fortsatt legge til rette for at tillitsvalgte, herunder EL og IT, kan utføre sine verv i kombinasjon med daglige oppgaver, sier Remman.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse