JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Først i Norden:

Skal teste ut batteri i Trønderenergis Mørre-kraftverk

Aneo, Trønderkraft og Siemens Energy skal gjøre om Mørre Kraftstasjon til et hybridkraftverk.
Ketil Aagesen, Head of BlueVault Technology i Siemens Energy og konsernsjef i Aneo, Gunnar Hovland, spiste kake etter å ha blitt enige om batteri-avtale på tirsdag.

Ketil Aagesen, Head of BlueVault Technology i Siemens Energy og konsernsjef i Aneo, Gunnar Hovland, spiste kake etter å ha blitt enige om batteri-avtale på tirsdag.

Pressefoto

leif.kirknes@lomedia.no

I en pressemelding går det fram at Mørre Kraftstasjon, eid av Trønderenergi, blir del av en spennende pilot. Det skal installeres batteri i vannkraftverket, som skal gjøre det til et hybridkraftverk.

Aneo skal slik forsøkle å løse problemer med økende variasjon i produksjon og forbruk i kraftsystemet.

Effektiv nettdrift

Det er første gang i Norden at et prosjekt kobler batteri på vannkrafta, ifølge Aneo og Siemens Energy. Generelt blir de blant de første til å ta i bruk batteri i kraftproduksjon, ifølge pressemeldingen.

– Vi vil gjøre vårt for at vi med dette både kan bidra til å flytte kraftleveranser til tidspunkt etterspørselen i kraftmarkedet er størst, men også delta i frekvensmarkedet med rask effekt for å bidra til effektiv nettdrift, skriver konsernsjef i Aneo, Gunnar Hovland i pressemeldingen.

Mye trønder-teknologi

Ifølge Siemens Energy skal batteriene, essensiell kraftelektronikk og styringssystemer produsert i Trondheim.Mørre-kraftverket ligger for øvrig i Åfjord kommune, med magasin i Storvatntet.

Det snart to år gamle Trondheim-baserte selskapet Aneo er eid fifty-fifty av Trønderenergi og Hitecvision, sistnevnte er et investeringgsselskap av typen aktivt eierfond. Det ble i sin tid fisjonert ut av Trønderenergi, og med på lasset fulgte alle Trønderenergis vindkraftverk og noe av Trønderenergis eierskap i vannkraftverk.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse