JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftbransjen

Solenergi inn i Fornybar Norge

Nå dekker Fornybar Norge hele spekteret av vann-, vind- og solkraft.
Administrerende direktør Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen. (Arkivfoto)

Administrerende direktør Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Solenergiklyngen, en bransjeforening for solenergiselskaper, blir en del av Fornybar Norge. Det ble vedtatt 14. mai, på organisasjonens årsmøte.

– For Solenergiklyngen er fusjonen i tråd med målsetting om et sterkere faglig og politisk fellesskap. Både bakkemonterte solanlegg, solenergi på bygg og solenergi som del av energisamfunn har et betydelig potensial. Solenergi er viktig for en rask energiomstilling både i Norge og globalt, heter det i en pressemelding fra direktør Trine Kopstad Berentsen.

I forhandlinger siden i høst

Hun har forhandlet med NHOs forening Fornybar Norge om sammenslåing siden høsten 2023. I praksis vil Solenergiklyngen opphøre og bli en del av Fornybar Norge. Derfor skal vedtaket gjennom en ekstra sikkerhetsventil med ekstraordinært årsmøte i august. Så er planen at de to blir én fra 1. januar 2025.

Det var for øvrig i januar 2023 at Fornybar Norge tok sitt nye navn, etter å ha fusjonert kraftnæringsforeningen Energi Norge sammen med vindkraftinteresseforeningen Norwea, som for ordens skyld også drev med bølgekraft og tidevannskraft.

Vann, vind og sol (og strømnett)

Etter at solenergi også blir en del av pakken, dekker dermed Fornybar Norge alle de største kraftproduseringsmetodene vi kjenner til i dag. Det gleder direktør Åslaug Haga.

Hun mener på av kombinasjonen av vann, vind og sol er briljant, fordi vannet kan gi strøm når sola ikke skinner og det blåser og fungere som batteri når det blåser og er solskinn.

– Vi stråler av glede for at Solenergiklyngen ønsker å bli en del av Fornybar Norge. Solanlegg både på bakke og bygg samspiller godt med de øvrige fornybarteknologiene, og kan i mange tilfeller monteres på arealer nær eksisterende infrastruktur, sier hun i en pressemelding.

1. januar 2024 ble ellers Statnett, det nasjonale selskapet med ansvar for landets mest sentrale strømlinjer, medlem i Fornybar Norge og NHO etter å ha vært medlem av Spekter.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse