JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Banker i krise:

Støre følge nøye med på den internasjonale finanskrisa

Statsminister Jonas Gahr Støre lover å vise økonomiske muskler hvis den internasjonale finanskrisa skaper problemer i Norge.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)

Jan-Erik Østlie

torgny@lomedia.no

Da statsminister Jonas Gahr Støre innledet på EL og IT Forbundets landsmøte hadde Oslo børs falt med fire prosent i løpet av dagen.

Denne nedgangen falt sammen med stor uro i børsmarkedene, og bankkonkurser.

Sprer uro

En finanskrise kan være enda en krise som statsministeren må håndtere.

– Børsen falt veldig i dag, står vi foran en finanskrise? 

– Børsfallet er et uttrykk for at verdensøkonomien har utfordringer og bankkonkurser i USA sprer uro. På internasjonale børser er det lett smittsomt. Vi følger denne utviklingen veldig nøye, svarte statsministeren til FriFagbevegelse.

Han viste til at amerikanerne har satt i verk kraftfulle tiltak for å sikre de som har skutt inn penger i disse bankene. Støre pekte på at det har vært veldig resolutt handling fra Biden-administrasjonen.

Ingen tiltak nå

– Vi følger nøye med også i Norge, men har ikke noen akutte ting fore akkurat nå, sier Støre.

Da finanskrisa kom i 2008 sa daværende finansminister Kristin Halvorsen at hun hadde gullkortet klart og kunne bruke det for å hjelpe banker som trengte kreditt. At norske banker hadde så å si ubegrenset mulighet for kreditt var et viktig bidrag til at Norge kom ganske bra ut av den finanskrisa.

– Så du har ikke noe gullkort klart?

– Nei, men vi har erfaringer fra tidligere kriser. Den neste krisa blir aldri lik den forrige. Men vi har mye lærdom nå og vi trenger et nært samarbeid med andre land, og Norge har muskelkraft til å stille opp i en krisetid, svarer Støre.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse