JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken i IKT er over, dette er den nye lønna

EL og IT Forbundet fikk gjennomslag for både bransjetillegg og en solid økning av minstelønnssatsene. Nå kan ferien begynne.
LØSNING: Forbundssekretær Geir Aasen på streikemøte sist torsdag. Nå fem dager senere, kom partene fram til en løsning som gir en klar forbedring av IKT-overenskomsten. Dermed kunne 319 medlemmer avsølutte streiken, de kan nå ta ferie med god samvittighet.

LØSNING: Forbundssekretær Geir Aasen på streikemøte sist torsdag. Nå fem dager senere, kom partene fram til en løsning som gir en klar forbedring av IKT-overenskomsten. Dermed kunne 319 medlemmer avsølutte streiken, de kan nå ta ferie med god samvittighet.

Nina Hanssen

knut.viggen@lomedia.no

Over 300 EL og IT-medlemmer har vært i streik i tretten dager, etter at det ble brudd både i forhandlingene i mai og i meklingen med NHO-foreningen Abelia i slutten av juni.

Streiken kunne avsluttes etter at Abelia kom forbundet i møte på flere sentrale krav, heter det i en pressemelding forbundet la ut tirsdag ettermiddag.

– Gjennom streiken har vi oppnådd en avtale som vil føre til gode endringer for de som jobber på IKT-overenskomsten, og vil legge et godt grunnlag for lokalt samarbeid framover, sier forbundssekretær Geir Aasen i EL og IT Forbundet. 

– Abelia er godt fornøyd med at streiken er avsluttet, sier direktør for arbeidsrett og HMS i Abelia, Birgit Abrahamsen.

Flere krav innfridd

Dagens enighet gir et generelt tillegg på 7 kr/t, pluss et bransjetillegg på 3 kr/t. Minstelønnssatsene for 6 år er hevet med kr 33.000 for ufaglærte, og kr 41.000 for faglærte fra 2023-satsene. 

Endringene i avtalen gir også blant annet forbedringer rundt lokale lønnsforhandlinger, kompetanseutvikling, beredskapsvakt, og kunstig intelligens. I tillegg skal EL og IT Forbundet og Abelia jobbe sammen mot neste hovedoppgjør for å finne en løsning på problemene med operatør-begrepet i avtalen.

Takker for innsatsen

– Vi hadde ikke fått til et godt resultat uten den stødige innsatsen og bidragene fra medlemmene – enten som streikevakter, organisatorer, tillitsvalgte eller vaffelstekere. De kan alle gå inn i ferien med god samvittighet og en enorm takk fra forbundet, sier Aasen. 

IKT-overenskomsten omfatter 45 bedrifter og 1190 medlemmer. 

Oppgjøret sendes nå ut til uravstemning blant medlemmene. 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse