JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Trine Hardy (37) skal lede distrikt Oslo og Akershus

Sekretær i IKT Bransjens Fagforening, Trine Hardy, er valgt til ny leder i EL og IT Forbundet, Distrikt Oslo og Akershus, som første kvinne.
NY DISTRIKTSLEDER. Trine Hardy er klar for jobben som ny leder i EL og IT Forbundet, Distrikt Oslo og Akershus. Hun er den første kvinnen som blir valgt som leder i dette distriktet og den eneste distriktslederen per dags dato i forbundet..

NY DISTRIKTSLEDER. Trine Hardy er klar for jobben som ny leder i EL og IT Forbundet, Distrikt Oslo og Akershus. Hun er den første kvinnen som blir valgt som leder i dette distriktet og den eneste distriktslederen per dags dato i forbundet..

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

- Jeg er en engasjert dame, det blir nok automatisk lagt merke til, sier Trine Hardy (37)

– Men hadde du spurt for et halvt år siden om jeg skulle stille som lederkandidat i distriktet hadde svaret vært et klart nei, sier hun ler.

Da var Trine fortsatt ganske ny i jobben som coach og servicemanager i Telenor, dit hun kom i september i fjor etter flere år som ansatt, nestleder og til slutt hovedtillitsvalgt i Get/Telia.

Torsdag ble hun valgt til ny leder i EL og IT Forbundet, Distrikt Oslo og Akershus, som med sine 6.315 medlemmer kjemper med Vestland om tittelen EL og IT Forbundets største distrikt.

Trine avløser Morten Svendsen, som nylig ble valgt til ny leder av Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus.

Jobben som leder av distriktet er en heltidsjobb og hun har nå søkt permisjon fra stillingen sin i Telenor for å bli tillitsvalgt på heltid.

Bakgrunn fra IKT-bransjen

Tidligere ledere av distriktet har kommet fra elektro (LOK) og heis, nå har distriktet fått en leder med bakgrunn fra IKT. Helt unaturlig er det ikke, for Oslo og Akershus har mange medlemmer i denne sektoren. Oslo er det distriktet som har flest direktemedlemmer, i underkant av 1.200 medlemmer kommer fra bedrifter uten egen klubb, mange av dem er nettopp IT-bedrifter.

Trine Hardy er opprinnelig fra Porsgrunn, men bor i dag på Lindeberg i bydel Alna. Hun har en sønn på sju år og har en bachelor i religion og samfunn, som hun etter eget sigende aldri har fått særlig bruk for.

Tillitsvalgtkarrieren startet rett etter at hun kom tilbake fra mammapermisjon i 2015. Det tok ikke lang tid før hun ble nestleder i klubben og fra 2018 ledet hun Get-klubben og senere Telia-klubben etter oppkjøpet og navneskiftet fram til jobbskiftet i fjor.

– Det ble fire år med mange utfordringer rundt blant annet nedbemanning og kontrolltiltak. Det lærte jeg mye av, forteller Trine.

Kamporganisasjon

Før pandemien, som flyttet mange av de ansatte over på hjemmekontor, gikk Trine ofte rundt i rød EL og IT-genser og t-skjorter på jobben og fikk mange til å melde seg inn i klubben på denne måten.

– Det ble lagt merke til og hadde en visuell effekt. Lavterskel synlighetsarbeid kan vi kalle det, sier Trine.

Hun er ikke redd for å ta en kamp når det trengs, som ansatt har hun aldri vært i streik, men snakket ganske mye om det og hun mener fagbevegelsen bør være mer en kamporganisasjon enn en ren serviceorganisasjon for medlemmene. På søndag gikk hun i 1. maitoget fysisk for første gang på tre år. Det var naturlig å ta med sønnen på råd før de stilte på Youngstorget.

– Jeg spurte sønnen min på sju om hvilken parole jeg burde gå under. Han svarte "Mamma, selvfølgelig skal du gå under sekstimersdagen. Da får jo du og jeg enda mer tid sammen til å spille spill", svarte han.

Ansette jenter

84 prosent av medlemmene i EL og IT Forbundet er menn. Det gjenspeiler seg også blant de tillitsvalgte.

– Men skal vi få inn flere jenter, må vi også ansette flere jenter, sier hun. Distriktet vokser, arbeidsmengden på den ene distriktssekretæren er svært stor og årsmøtet vedtok torsdag å ansette en distriktssekretær nummer to, i tillegg til Vidar Holm. Utlysningsteksten og søknadsfristen er ennå ikke klar, men Trine har ikke noe imot at den nye kollegaen blir en kvinne.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse