JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trønder veksler med trønder som ungdomsleder

Vegard Skjervold (21) tar midlertidig over vervet som ungdomsleder i EL og IT Forbundet i Sandra Åberg Lekos fravær.
Vegard Skjervold (21) er utdannet elektriker og tillitsvalgt både på klubb, distrikt og forbundsplan. Nå blir han vikar for ungdomsleder Sandra Åberg Leko.

Vegard Skjervold (21) er utdannet elektriker og tillitsvalgt både på klubb, distrikt og forbundsplan. Nå blir han vikar for ungdomsleder Sandra Åberg Leko.

EL og IT Forbundet

knut.viggen@lomedia.no

Denne uka går Sandra Åberg Leko ut i permisjon som ungdomsleder i EL og IT Forbundet, en permisjon som er ventet å vare ut 2024.

Som hennes erstatter er Vegard Skjervold hentet inn, midlertidig.

Det sentrale ungdomsvalget (DSU) har enstemmig pekt på Vegard Skjervold som stedfortreder, men valget må formelt gjøres på den sentrale ungdomskonferansen og han vil derfor virke i vervet fram til konferansen har gjort et formelt valg. 

I likhet med Sandra er også Vegard utdannet elektriker og fra Trondheim. Han tok fagbrev som elektriker i 2022 og arbeider som servicemontør i Bravida Trondheim. For øyeblikket er han utleid til Bravidas prosjektavdeling og arbeider rotasjon på sykehuset i Molde, skriver EL og IT Forbundet på sin hjemmeside.

Ung, men erfaren

Vegard har på tross av sin unge alder erfaring som tillitsvalgt både i egen klubb, distrikt og i forbundet sentralt. Han startet som lærlingtillitsvalgt i klubben, før han nå er tilsynsansvarlig for lærlinger og kompetansetillitsvalgt. I distriktet har han vært en del av det lokale ungdomsutvalget og distriktets likestillingsutvalg. Sentralt er Vegard en del av Det sentrale ungdomsutvalget (DSU) og han er ungdomsrepresentant i det landsstyreoppnevnte likestillings-, inkluderings- og integreringsutvalget. 

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene og få jobbe med ungdommer fra hele landet. Det er ingen tvil om at ungdomsarbeid er en helt essensiell del av forbundet og det som gir grobunn til framtidens tillitsvalgte. I første omgang må jeg si at jeg ser fram til den sentrale ungdomskonferansen som går av stabelen i slutten av august. Her vil det være mange spennende innledninger og temaer. Håper alle distrikter deltar i år, sier Vegard Skjervold, til forbundet.

Opplæring med Sandra

Denne og forrige uke har Vegard vært i opplæring med Sandra Åberg Leko.

– Vegard er særdeles arbeidssom, engasjert, nysgjerrig og virkelig til å stole på når han tar på seg oppgaver. Det er vel ingen som har vært mer på tilbudssida i DSU når oppgaver og jobb skal fordeles. Det tror jeg også det vitner om når et enstemmig DSU pekte på at han virker som stedfortreder ved behov. Jeg føler meg trygg på at han vil ivareta arbeidsoppgavene på en god måte, sier ungdomsleder Sandra Åberg Leko, i en kommentar.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse