JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yrkes-EM til Ungarn

Iherdig innsats til tross, det blir ikke yrkes-EM i Norge i 2018. Europa valgte Ungarn.
TAPTE: Norge og Ungarn kjempet om å få arrangere yrkes-EM i 2018. Her fra yrkes-VM i Leipzig og konkurransen i bilfag.

TAPTE: Norge og Ungarn kjempet om å få arrangere yrkes-EM i 2018. Her fra yrkes-VM i Leipzig og konkurransen i bilfag.

Knut Viggen

Tekst: Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Det hjalp ikke med promotering og fremstøt og flotte planer om kompakte konkurranser på Lillehammer, Ungarn vant konkurransen om å få arrangerer Yrkes-EM i 2018 under avstemningen i dag. Norge var en sterk konkurrent, men Ungarn fikk flest stemmer fra medlemslandene i WorldSkills Europe. Den norske leiren er selvsagt skuffet. WorldSkills Norway mener at mange av de norske ideene og planene likevel må gjennomføres.

– Vi gratulerer selvsagt Ungarn med seieren, og ønsker dem all mulig lykke til i det videre arbeidet med arrangementet, sier sekretariatselder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

– De trenger dette arrangementet like mye som Norge. Ungarn har en svært liten andel unge som velger yrkesfag, så arrangementet vil helt sikkert få positive effekter for deres fag- og yrkesopplæring.

Yrkesfag i Norge

WorldSkills Norway vil fortsette sitt arbeid med å fokusere på yrkeskonkurranser som virkemiddel, og vil ta opp med myndighetene hvordan noen av midlene som var satt av til Yrkes-EM 2018 i Norge kan brukes på noen av de aktivitetene som var koblet til arrangementet i Norge.

En videreføring av de norske planene vil være tema på generalforsamlingen til WorldSkills Norway i juni.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse