JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Åslaug Haga blir toppsjef i Fornybar Norge

Åslaug Marie Haga (63) blir administrerende direktør i den nye, store interesseorganisasjonen Fornybar Norge, hvor Norwea og Energi Norge samler sine krefter fra 1. januar 2023.
Åslaug Haga blir administrerende direktør i Fornybar Norge fra 1. januar 2023. Energi Norge-sjef Knut Kroepelien har valgt å tre til side.

Åslaug Haga blir administrerende direktør i Fornybar Norge fra 1. januar 2023. Energi Norge-sjef Knut Kroepelien har valgt å tre til side.

Knut Viggen/Caroline Roka

knut.viggen@lomedia.no

Haga kommer fra stillingen som daglig leder i vindkraftorganisasjonen Norwea. Hun har lang fartstid fra diplomati, organisasjonsliv og ikke minst fra politikken, blant annet som partileder, kulturminister, kommunalminister, olje- og energiminister og stortingsrepresentant. Hun har også hatt flere lederstillinger i utenrikstjenesten og FN-systemet.

– Haga har tung erfaring fra politikk og ledelse. Dette blir viktig for å lykkes med etableringen av Fornybar Norge, hvor vi skal forene og videreutvikle to sterke fagmiljøer. Bakgrunnen blir også viktig for å sikre gjennomslag i energi- og klimapolitikken. Dette er helt avgjørende for å kutte utslipp og samtidig skape nye inntekter og arbeidsplasser for Norge. Et samlet styre vil samtidig takke Knut Kroepelien for fantastisk innsats for Energi Norge, sier styreleder Finn Bjørn Ruyter.

Åslaug Haga gleder seg til å bygge opp det nye Fornybar Norge-laget.

– Jeg ser frem til å lede en viktig organisasjon som samler fornybarfamilien til en enda sterkere kraft i samfunnsdebatten. Det blir en spennende oppgave å sette sammen den sterke kompetansen som finnes i de to organisasjonen på en best mulig måte, i tett dialog med alle medlemsbedriftene. Jeg vil også takke Knut Kroepelien for det gode samarbeidet vi har hatt i etableringen av Fornybar Norge, og jeg er glad for at han blir med videre, sier Haga.

Administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge har selv valgt å tre til side.

– Etter fire spennende år som leder, har jeg kommet til at det nå er et godt tidspunkt å gi stafettpinnen videre. Jeg er stolt over det vi har fått til, tross pandemi og strømpriskrise. Næringen er og blir løsningen på klimautfordringen og omstillingen av norsk økonomi. Åslaug Haga vil bli en god leder som med sin erfaring og evne til nytenkning skal ta oss videre som Fornybar Norge. Min prioritering nå er å bistå henne og alle de dyktige kollegaene i etableringen, og å få Stortinget til å vedta et akseptabelt skatteopplegg for fornybar energi i høstens budsjett, sier Kroepelien.

Warning
Annonse
Annonse