JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Roald Aasen er død

Tidligere forbundssekretær Roald Aasen er død. Han ble 83 år.
Tidligere forbundssekretær i EL og IT Forbundet, Roald Aasen, døde 23. april.

Tidligere forbundssekretær i EL og IT Forbundet, Roald Aasen, døde 23. april.

Privat

nettverk@lomedia.no

Roald var født på Finnskogen inn mot svenskegrensa, men han ville se mer av verden enn bare trær. Han ville bli sjømann. Som 16-åring mønstret han på om bord på skoleskipet Statsråd Lehmkuhl, men foreldrene mente at han var for ung da han ville ta fast hyre i handelsflåten. Derfor begynte han i Televerket som hjelpearbeider i linje- og anleggsavdelingen i Oslo teledistrikt. Som nittenåring fikk han sitt første tillitsverv som kasserer i Linje og Anleggs gruppa i avdeling 1. Han har siden påtatt seg mange forskjellige verv og oppgaver lokalt i Oslo og senere på forbundsnivå i Norsk Teletjeneste forbund. (NTTF)

NTTF hadde forhandlet fram en egen dataavtale med rett til egen tillitsvalgt med delvis lønn fra Televerket. I 1983 ble Roald datatillitsvalgt med fulltidsjobb på forbundskontoret.

Roald hadde nesten ikke sett en datamaskin, men han skaffet seg en dataordbok og satte i gang. Dette var i begynnelsen da Televerket for alvor innførte data og det var mange som var ganske grønne på området, men Roald mente at man ikke trengte å være dataekspert for å gjøre en god jobb som datatillitsvalgt. 

Det var Roalds rettferdighetssans som har vært drivkraften i hans engasjement.

Roald hadde en tillitsvekkende væremåte. Han mente at man kom lenger med samarbeid enn med konfrontasjoner, men ingen var likevel i tvil om hvor han sto og hva han kunne godta.

Da EL og IT forbundet ble opprettet ble Roald ansatt som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for arbeidsgiverorganisasjonen NAVO som organiserte bla. Telenor.

Roald gikk av med pensjon i 2001 og bodde på Svelvik da han døde den 23. april.

Warning
Annonse
Annonse