JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT-motpart skifter navn til NHO Elektro

Arbeidsgiverforeningen Nelfo har vedtatt nytt navn. Det nye navnet er NHO Elektro.
SKIFTER NAVN: En enstemmig generalforsamling i Nelfo vedtok i dag å skifte navn til NHO Elektro. Rune Kolbeinsvik (t.h), leder for hovedstyret i Nelfo og Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo er begge fornøyde med navneendringen.

SKIFTER NAVN: En enstemmig generalforsamling i Nelfo vedtok i dag å skifte navn til NHO Elektro. Rune Kolbeinsvik (t.h), leder for hovedstyret i Nelfo og Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo er begge fornøyde med navneendringen.

NHO Elektro

knut.viggen@lomedia.no

Mandag 15. april presenterte EL og IT Forbundet sine lønnskrav til Nelfo.

Når partene møtes igjen førstkommende mandag til forhandlinger har motparten skiftet navn. Tilknytningen til resten av NHO-familien blir med dette klarere. 

– Dette gjør vi for å bli en tydeligere stemme for hele elektronæringen, samt at vi ved å knytte oss tettere opp til NHO-navnet tydeliggjør vår tilhørighet og styrke på en helt annen måte enn tidligere, sier Rune Kolbeinsvik, leder for NHO Elektros hovedstyre.

 

Det var et enstemmig vedtak på generalforsamlingen 18. april som besluttet navnebyttet. På generalforsamlingen er alle styrende organer representert.

– Det er viktig for oss at alle medlemsbedriftene føler seg hjemme under NHO Elektro navnet og at vi blir en felles stemme for økt lønnsomhet og forutsigbarhet, sier Ove Guttormsen, administrerende direktør i NHO Elektro.

Både Kolbeinsvik og Guttormsen er enige om at det er et riktig og viktig retningsvalg som er gjort.

- Samfunnet elektrifiseres og NHO Elektros medlemmer får en stadig viktigere rolle i det grønne skiftet. Gjennom å skifte navn vil vi være en tydeligere aktør for eksisterende og nye medlemmer, sier Guttormsen.

 

Elektro og automasjon

NHO Elektro skal være en organisasjon for hele næringen, fra de som driver tradisjonell elektrovirksomhet til de som jobbet med større, digitale automasjonssystemer.

Elektronæringen spiller også en viktig rolle for at Norge skal nå klimamålene.

– Våre medlemsbedrifter er premissleverandører for det grønne skiftet. Samfunnet blir mer elektrisk og digitalt, det betyr at de tjenestene våre medlemmer leverer hver dag er nødvendige for den omstillingen vi er midt oppe i. Våre medlemmers samfunnsoppdrag skal løftes, sier Guttormsen.

 

– Et kraftsentrum

Med nytt navn skal NHO Elektro være et felles samlingspunkt for alle delene av næringen, mener Kolbeinsvik.

– Vi vil at NHO Elektro skal være et kraftsentrum for alle deler av næringen. Det betyr at vi også vil jobbe for å tiltrekke oss nye medlemsgrupper. Det vil gi oss mer tyngde når vi skal jobbe for de gode løsningene, sier Kolbeinsvik.

Kilde: NHO Elektro

Warning
Annonse
Annonse