JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elvia øker nettleien fra 1. oktober

Elvia øker nettleieprisen med i snitt 10 prosent fra 1. oktober og varsler ytterligere prishopp i løpet av vinteren.

Elvia er Norges største nettleverandør med rundt to millioner kunder i østlandsområdet. Nettleia er det du betaler for at strømmen skal transporteres til boligen din.

Nettleia er regulert av myndighetene og nettleien skal dekke utgiftene nettselskapet har basert på kostnadene fra tidligere år. Bakgrunnen for at Elvia øker nettleien er høyere renter, økte driftskostnader og høyere priser på materiell som brukes til å bygge ut, fornye og vedlikeholde strømnettet.

– Elvia har som mål at nettleien skal være så nøyaktig som mulig. Derfor vil våre kunder oppleve at vi justerer nettleien hyppigere nå enn hva vi tidligere har gjort, sier Ingeborg Tennes, leder for kommunikasjon i Elvia i en pressemelding.

Elvia regner med at det vil komme én økning i nettleien til i løpet av vinteren.

Elvia gir selv noen eksempler på økningen i nettleien

• For en leilighet med et forbruk på 8.000 kWh i løpet av ett år øker prisen med 32 kroner per måned, eller 384 kroner for ett helt år.

• For et rekkehus med et forbruk på 14.000 kWh i løpet av ett år øker prisen med 66 kroner per måned, eller 792 kroner for ett år.

• For en enebolig med et forbruk på 25.000 kWh i løpet av ett år øker prisen med 112 kroner per måned, eller 1.344 kroner for ett år.

Annonse

Flere saker

Annonse