JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energeia og Eidsiva ønsker seg «jordbruks-solkraft»

Søker konsesjon om solkraft side om side med jordbruksvirksomhet.
Det blå skraverte området er slik solcelleparken kan bli.

Det blå skraverte området er slik solcelleparken kan bli.

Skjermdump GIS

leif.kirknes@lomedia.no

Hvis Energeia og Eidsiva får det som de vil, kan de få norges første store såkalte agrvoltaiske solkraftverk. De har søkt konsesjon om å få bygge Sveval Skog Solkraftverk i Gjøvik kommune.

Det noe kompliserte begrepet agrvoltaisk handler om at arealet dyrkes opp og kan brukes til jordbrukesformål samtidig med kraftproduksjon, forklarer de Eidsiva i en pressemelding.

Solkraftanlegget de har søkt om er på 46 MW DC med abtterianlegg og kan årlig produsere 53,3 GWh med paneler som følger sola. Planområdet for solkraftverket er på 723 dekar. Området som skal nydyrkes er på 913 dekar. Området er i dag såkalt produktiv skog.

– Sammen med Gjøvik kommune som er grunneier, har vi utviklet et solid og gjennomarbeidet prosjekt som er av stor verdi for kommunen, eierne og samfunnet. Prosjektet innebærer en vesentlig styrking av kraftsituasjonen og er viktig for nærings- og samfunnsutvikling i regionen, skriver Torstein Sole-Gärtner i en pressemelding.

Annonse
Annonse